Klaus Schwab: “Njerëzit do të Udhëtojnë më Pak për të Ndotur më Pak Mjedisin”

/

Klaus Schwab: “Njerëzit do të udhëtojnë më pak për të ndotur më pak mjedidin!”

“Nuk duhet të jesh i pavarur që të bëhesh sipërmarrës!”

Njerëzit në të ardhmen e afërt do të udhëtojnë më pak për të ndotur më pak mjedisin, siç zbuloi nga Kamboxhia ku ishte ftuar për të marrë titullin Doktor Nderi, themeluesi dhe Presidenti i njohur i WEF, Klaus Schwab, njeriu që krijoi doktrinën e “The Great Reset”, me të cilën qarqet ndërkombëtare planifikojnë të qeverisin Njerëzimin.

Atje, Klaus Schwab përmendi ndër të tjera se, “të jesh një sipërmarrës, të jesh reformator nuk do të thotë se duhet të jesh i pavarur. Ju mund të bëheni duke qenë brenda organizmave ekzistuese.”

Në Kapitalizëm, biznesmeni për nga natyra është i pavarur, kjo do të thotë se sistemi që ai predikon është një sistem neokomunist, si Kina, sistem i të cilit është ‘fans’.

Ndër të tjera u tha nga Schwab se: “Slogani i Forumit Ekonomik Botëror është: “Të përkushtuar për të përmirësuar gjendjen e planetit”. Kompanitë duhet të njohin përgjegjësinë e tyre korporative ndaj shoqërisë në tërësi, domethënë ato do të jenë më sociale dhe jo fitimprurëse.

Prandaj, korporatat dhe njerëzit duhet të pranojnë se veprimet e tyre kanë një ndikim të drejtpërdrejtë dhe të tërthortë tek të tjerët, duke përfshirë pasojat në mjedisin fizik dhe social.

Kështu, Forumi Ekonomik Botëror synon të mbledhë së bashku jo vetëm liderët e qeverive dhe të biznesit, por edhe përfaqësuesit e shoqërisë civile duke përfshirë OJF-të, të cilat së bashku me brezin e ardhshëm të të rinjve janë gjithashtu të interesuar për fatin e së ardhmes së planetit në tërësi dhe të komuniteteve të ndryshme brenda tij.

Si mund ta përdor teknologjinë? Unë mendoj se kjo është pyetja që ne të gjithë duhet të bëjmë me kaq shumë teknologji që na shfaqet gjatë gjithë kohës përreth.

Si mund të ndryshojë kjo teknologji atë që prodhojmë, atë që konsumojmë, mënyrën sesi komunikojmë? Pra, po pyesja veten:

“Si mund të ndikojë kjo teknologji (Metaverse) në një organizatë shumë tradicionale si Forumi Ekonomik Botëror?” Dhe thashë: “Ndikimi mund të jetë i madh, sepse në të ardhmen njerëzit mund të udhëtojnë më pak, për të mos ndotur mjedisin, në mënyrë që të takohen në mënyra shumë më të thjeshta.”

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Sizmologët në Greqi Janë Thellësisht të Shqetësuar

Next Story

Profesionet më të Mërzitshme & më Emocionuese

Latest from Info

Shën Andoni i Madh

Asketi i krishterë i Egjiptit dhe themeluesi i jetës murgërore / asketike në Lindje. Kujtohet dhe