Spanja Heq TVSH-në për Produktet Kryesore në Këtë Kohë Krize Ekonomike

/

Qeveria e koalicionit të socialistëve të Spanjës njoftoi të martën (28/12) heqjen e TVSH-së për produktet kryesore, duke kompensuar kështu pjesërisht rritjen e çmimeve, si dhe po jep një ndihmë prej 200 euro për familjet më të varfra.

Njoftimet janë pjesë e një serie të re masash me vlerë 10 miliardë euro që Spanja ka shpallur për të luftuar inflacionin dhe krizën.

“Me këto, kostoja totale e masave të marra këtë vit nga qeveria është 45 miliardë euro për të ndihmuar spanjollët të përballen me inflacionin në rritje”, tha kryeministri socialist Pedro Sanchez në konferencën e fundit për shtyp për vitin 2022.

Zero TVSH për bukën, qumështin dhe drithërat në Spanjë!

Masat e reja fokusohen tek produktet ushqimore, rritja e të cilave nga viti në vit arriti në 15.3% në nëntor.

Për gjashtë muajt e ardhshëm, TVSH-ja do të ulet nga 4% në 0% për të gjitha produkte si: buka, qumështi, djathi, frutat, perimet, apo drithërat.

TVSH-ja për vajin e gatimit dhe makaronat do të ulet nga 10% në 5%.

Masa tjetër e miratuar nga kabineti ka të bëjë me një “ndihmë prej 200 euro” për familjet që kanë të ardhura vjetore më pak se 27 mijë euro, me qëllim “kompensimin e rritjes së çmimeve të produkteve ushqimore”.

Masat e subvencionimit po zgjerohen në Spanjë.

Kryeministri në Spanjë njoftoi gjithashtu një zgjatje 12-mujore të subvencioneve për udhëtarët, për të udhëtuar me tren në punë dhe kufizime në rritjen e qirave.

Në vend të kësaj, zbritja prej 20 cent për litër nga e cila përfitojnë tani shoferët do të ruhet, nga 1 janari, në “sektorët më të prekur” nga inflacioni, si transporti, bujqësia, kompanitë e transportit detar dhe peshkimi.

Sanchez vuri në dukje se ndihma e ofruar deri më tani ka ndihmuar Spanjën të regjistrojë rritje të fortë ekonomike këtë vit, e cila tha ai do të kalojë 5% të PBB-së, duke mposhtur parashikimin e mëparshëm të qeverisë prej 4.4%.

Përpjekjet e Spanjës për të zbutur inflacionin.

Që nga fillimi i pushtimit rus të Ukrainës më 24 shkurt 2022, qeveria spanjolle ka shumëfishuar ndihmën në një përpjekje për të frenuar inflacionin që është rritur në të gjithë Europën këtë vit.

Pasi arriti nivelin më të lartë prej 10.8% në korrik, niveli më i lartë i tij në 38 vitet e fundit, inflacioni u zbut gradualisht për të rënë në 6.8% në muajin nëntor 2022.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Shën Joan Maksimoviç: "Në Kohët Eskate, Tekstet e Shenjtorëve & Etërve të Kishës do të Jenë Udhërrëfyes!"

Next Story

Nobelisti Luc Montagnier: "Vaksinat Janë Bombë me Sahat me Diegie të Ngadaltë!"

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është