Indirekt Guvernatori Ron DeSantis Shpall Shkëputjen e Shtetit të Floridas nga ShBA

/

Shkëputja e Floridës nga SHBA është shpallur indirekt nga Guvernatori Ron DeSantis në përgjigje të ndjekjes penale të Trump.

Administrata Biden po e çon SHBA-në në ndarje.

Guvernatori i Floridës Ron DeSantis ka hedhur poshtë padinë e Donald Trump dhe ka njoftuar se shteti i tij “nuk do të ndihmojë në asnjë mënyrë në ekstradimin” e ish presidentit amerikan, duke shpallur në mënyrë implicite shkëputjen nga Shteti Federal, ose të paktën për momentin mosnjohjen e tij, të Shteti Federal.

Madje ai tha qartë se prokurori i New York është “njeriu i T. Soros” dhe i drejtuar nga ai!

Bazuar në ligjin federal, DeSantis duhet t’ia dorëzojë D.Trump FBI-së, sapo të shfaqet, kudo në territorin e Floridës, por ai e bëri të qartë se nuk e njeh atë në këtë kohë dhe për këtë arsye nuk e njeh autoritetin e administratës së Biden.

DeSantis, menjëherë pas D.Trump, është pretenduesi më i fortë për nominimin e republikanëve për zgjedhjet presidenciale të viti 2024.

Në fillim, DeSantis kishte njoftuar se nuk do të përfshihej në aktakuzën kundër D.Trump “në asnjë mënyrë”, por ai u dënua ashpër nga ish-presidenti, si dhe nga shumica e mbështetësve republikanë, të cilët e akuzuan si “të pabesë”.

Vendimi i guvernatorit republikan për të hedhur poshtë aktakuzën kundër D.Trump e lidh atë me të gjithë republikanët që janë mbledhur dhe qëndrojnë përkrah Trump.

“Instrumentalizimi i sistemit ligjor për të avancuar një axhendë politike, përmbys shtetin e së drejtës. Është joamerikan”, tha DeSantis në Twitter.

“Avokati i Manhattan-it i mbështetur nga Soros e ka përthyer dhe gjynjëzuar ligjin për të minimizuar krimet dhe për të justifikuar sjelljen kriminale. Megjithatë, ai tani po e zgjeron ligjin për të synuar një kundërshtar politik”.

“Florida nuk do të ndihmojë në një kërkesë ekstradimi duke pasur parasysh rrethanat e dyshimta në rrezik me këtë avokat të Manhatanit të mbështetur nga Soros dhe axhendën e tij politike”, vazhdoi ai.

Sipas ligjit të Floridës, guvernatori mund të ndërhyjë në një çështje ekstradimi nëse kontestohet.

Megjithatë, deri më tani, avokatët e D.Trump kanë treguar se Trump do të kthehet vullnetarisht në duart e autoriteteve të New York.

Kanë dalë disa sondazhe kombëtare që kanë treguar se Trump ka rritur epërsinë e tij ndaj DeSantis në një përballje të mundshme, por sondazhet shtet pas shtet në shtetet kryesore të fushëbetejës kanë treguar një garë shumë më të ashpër.

Nikki Fried, kryetarja e Partisë Demokratike të Floridës, iu përgjigj komenteve të DeSantis duke thënë në postimin e saj në rrjetet sociale se “shkelja e ligjit është joamerikan dhe fajësimi i George Soros është antisemitik”.

Me pak fjalë pranoi indirekt mbështetjen e Soros për Partinë Demokratike dhe prokurorin dhe rrjedhimisht axhendën miqësore ndaj demokratëve.

Senatori i shtetit Joe Gruters, një ish kryetar i Partisë Republikane të Floridës me lidhje të forta me Trump, kur u pyet sesi mund të ndikojë padia për DeSantis, tha se, do t’i detyronte republikanët të mblidhen për të fituar mbi Joe Biden në vitin 2024.

“Unë mendoj se është një gjueti shtrigash”, u tha Gruters gazetarëve jashtë dhomës së Senatit. “Unë mendoj se presidenti po bën një garë për të fituar zgjedhjet e vitit 2024 dhe mendoj se kjo është bërë drejtpërdrejt për të minuar përpjekjet e tij…. Ky është një moment bashkimi për të gjithë republikanët për t’u unifikuar.”

Lëvizja e Biden po e çon SHBA-në edhe në luftë civile dhe do t’i kthehet në “bumerang” pasi do t’u sigurojë republikanëve tubimin e nevojshëm për të fituar zgjedhjet në SHBA të vitit 2024, nëse SHBA ekziston deri atëherë, sepse me qeverinë Biden nuk dihet kurrë…

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Ambasada e Rusisë në Tiranë

Next Story

1 Prill - Dita e Gënjeshtrave

Latest from Info