Ndihmojmë Kandidatët – Si të Mësoni Përmendësh Shpejt?

/

3 këshilla të thjeshta dhe efektive!

Çështja është të përqendroheni në potencialin tuaj dhe të besoni në vetja.

A keni menduar ndonjëherë sesi disa njerëz mund të mbajnë mend kaq shumë gjëra të ndryshme, qofshin ato, vende dhe emra, apo shënimet e tyre personale?

E megjithatë, kjo është një mundësi, të cilën mund ta zhvilloni edhe ju, duke forcuar kujtesën mes aplikimit të disa metoda të thjeshta, por efektive.

Hapi i parë për të mësuar përmendësh çdo gjë që dëshironi, më shpejt dhe më lehtë se kurrë më parë, është përgatitja mendore për të. Jini të vetëdijshëm, pra, për faktin se keni disa pika “të forta”, por edhe disa dobësi. Çështja është të përqendroheni në potencialin tuaj dhe të besoni në vetja.

Vlen të theksohet se disa njerëz preferojnë të punojnë ose të lexojnë në një vend të qetë, ndërsa të tjerë mësojnë përmendësh më shpejt ndërsa janë në një vend “të përmbytur” nga zhurma dhe njerëz. Zbuloni në cilat kushte performoni më mirë dhe filloni!

Filloni të mbani shënime!

E vërteta është se shkrimi ndihmon shumë në ruajtjen e një sasie të madhe informacioni. Pra, mund të merrni shënime nga biseda ose tema që ju intereson, të bëni një skicë të vogël dhe të theksoni pikat kryesore.

Përfto vetiu një karriera të dytë, atë të edukatorit!

Nuk nënkuptojmë të ndryshosh karrierën apo të bëhesh mësues në të ardhmen, por të përvetësosh këtë rol për ta bërë më të lehtë për veten, sa i përket memorizimit. Në fund të fundit, studimet shkencore kanë vërtetuar se mësimdhënia është një mënyrë e sigurt për të kujtuar në çdo detaj informacionin që dëshironi, pasi kërkon një kuptim të plotë të informacionit nga ju, në mënyrë që të mund t’ia analizoni dikujt tjetër.

Bëni një pushim!

Hapi i fundit, të cilin jemi të sigurt se e kaloni si provë, është që të bëni pushime të vogla e të shpeshta. Jo, kjo nuk është shenjë dembelizmi, por është një nevojë reale nga ana juaj, që të qetësoheni dhe të çlodheni qoftë edhe për disa minuta, në mënyrë që të rifitoni forcat dhe të mund të vazhdoni.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Kozmogonia Gjeopolitike - BRICS & Dollari Amerikan

Next Story

Nettie Stevens

Latest from Info