Shkolla më Mbresëlënëse e Muzikës, në Kinë!

/

Shkolla më mbresëlënëse e muzikës në Kinë ka formë “instrumentash muzikorë”.

Xham, hekur, mermer…

Arkitektura gjeti dhe u mbështet mbi muzikën dhe rezultati është një mrekulli dhe rezultati është i jashtëzakonshëm!

Kur themi “shkollë”, mendojmë për godian të ngjashme pak a shumë kudo në botë. Ndërtesa “të mërzitshme”, të zakonshme, apo jo? Epo, ndoshta do të mendonit të njëjtën gjë edhe për këtë nëse do ju përmendja fjalën “school” në anglisht, apo “scuola” në italisht. Por nëse do t’ju thoja “学校”, mund të mendonit diçka ndryshe?

Nuk është shumë më e bukur kjo godinë, por është edhe më e bukur se imagjinata…!

Kështu në Kinë, djemtë menduan “si duhet të ishte shkolla e muzikës” dhe menjëherë panë imazhin e instrumentave muzikorë, si një vizion para syve të tyre. Kështu ata u ulën dhe ndërtuan vizionin e tyre në letër, më pas në kompjuter në 3d. Dëshironi të shihni shkollën e muzikës të zonës Shanan në Kinë? Ja ku është.

Nga viti 2007, nxënësit e Shanan mund të hyjnë brenda një violine, për të mësuar violinë, si dhe të luajnë piano, brenda një pianoje!

Xhan, hekur dhe mermer… Arkitektura gjeti muzikën dhe rezultati ishte një mrekulli!

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Statuja e Jezusit në Rio “Ngre” Hënën në Duar – Fotografi u Përpoq 3 Vite për të Realizuar Këtë Fotografi

Next Story

Greqi - Kisha e Vogël me 17 Pemë Brenda Saj

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është