Mark Zuckerberg & Miliarderët Blenë Ar!

/

Mark Zuckerberg thuhet se po blen ar në mënyrë të dëshpëruar dhe po përgatitet të arratiset në një bunker, në ditën e “gjykimit” me familjen e tij.

Jonathan Rose, drejtor menaxhues i Genesis Gold Group në Beverly Hills, Kaliforni, thotë se shumë nga elita globaliste tani po grumbullojnë ar dhe po përgatiten të ikin në strehimoret e tyre sepse “diçka e madhe dhe e tmerrshme” do të ndodhë.

The Sun i Britanisë raporton: “Rose theksoi sesi përgatitja e Kiametit është bërë e njohur nga milionerët si Mark Zuckerberg dhe Sam Altman, si dhe atletët profesionistë dhe atletët e tjerë elitarë”.

Drejtori i Përgjithshëm i kompanisë së arit tha se ka njohuri të brendshme se këta persona po i shpenzojnë pasuritë e tyre për arin, me qëllime përgatitore.

Ai ka folur me njerëz nga i gjithë vendi të cilët i kanë shpjeguar të vërtetën.

“Ju i lexoni të gjitha këto histori, që këta milionerë po blejnë ar, po ndërtojnë strehimore dhe ju mendoheni me të drejtë se ‘çfarë dreqin po ndodh’ dhe ky është një trend që po e ndjekin të gjithë”, tha Rose.

Rose shpjegoi se arsyeja e rritjes së blerjeve të arit ishin shqetësimet për zhvlerësimin e dollarit dhe kolapsin makroekonomik.

“Unë mendoj se këta njerëz po e kuptojnë se, hej, ne nuk kemi një top kristal në vetvete, por ne kemi një udhërrëfyes të mirë dhe ata po shikojnë problemet që ka ekonomia tani”, tha Rose.

“Pavarësisht nëse është zhvlerësimi i dollarit apo këto të ashtuquajtura BRICS, të cilat janë vende që bashkohen për të krijuar monedhën e tyre të mbështetur nga ari.

Dhe dollari po zhvlerësohet, [duke humbur vlerën] ka ankth të përgjithshëm ekonomik për luftën kundër inflacionit dhe kjo është arsyeja pse shumë njerëz do të shkojnë në një strehë të sigurtë.”

Mbajtja e arit dhe përgatitja për fundin e botës ka qenë në mendjen e elitës prej vitesh.

Shefi i teknologjisë Altman tha për New Yorker në vitin 2016: “Po përgatitem për mbijetesë. Unë kam armë, ar, jodur kaliumi, antibiotikë, bateri, ujë, maska ​​kundër gazit IDF dhe një pjesë të madhe toke në Big Sur ku mund të fluturoj”.

Ndërsa Altman fajësoi miqtë që “deheshin [dhe] flisnin sesi do të përfundojë bota”, Rose vuri në dukje çështje më bashkëkohore.

Këto përfshijnë zgjedhjet presidenciale të vitit 2024 dhe ndërprerjen e fundit të AT&T [probleme me komunikimin telefonik për shkak të një ndërprerjeje të AT&T më 22/2] që duket se ka shkaktuar shqetësime për fundin e botës.

“Një oficer i inteligjencës më tha sot se ndërprerja e AT&T nuk ishte një ndërprerje, por një sulm kibernetik”, tha Rose.

“Ky është një shqetësim që njerëzit kanë. Dhe sigurisht, para zgjedhjeve, një vit shumë i turbullt do të jetë dhe ne nuk e dimë se çfarë do të ndodhë.

Por shumë njerëz po spekulojnë se do të ketë një sulm në rrjetet elektrike dhe mungesa e energjisë elektrike do të shkaktojë kaos, kaosi do të shkaktojë panik, paniku do të çojë në një shitje në treg.

Njerëzit marrin këto histori të së kaluarës dhe shikojnë se çfarë po ndodh sot – a janë ato rastësi apo janë më shumë se thjesht rastësi?

Dhe miliardët po e çojnë atë në nivelin tjetër dhe po përgatiten në mënyrë që nëse diçka shkon keq, ne të jemi të përgatitur.”

“SULM ABSOLUT” [qëndrim, goditje]

Rose shpjegoi se si ari mund të përdoret për shkëmbim në një situatë fatkeqësie, pasi paratë bëhen plotësisht të pavlera.

Ai tha se ka pasur një “rritje absolute” të njerëzve që blejnë monedha ari për këtë qëllim.

Monedhat e arit do të ishin një mënyrë për t’i dhënë dikujt një pjesë të vogël të pasurisë në këmbim të diçkaje në këmbim.

Rose përshkroi edhe histori për shufra ari që mund të thyheshin dhe shpërndaheshin si “karamele”.

“Kur bëhet fjalë për përgatitjen e miliarderëve, ata duan ar dhe monedha ari me prerje të vogël, por edhe monedha argjendi me prerje të vogël”, tha Rose.

“Pra, kemi parë një rritje të monedhave me prerje të vogla, të cilat konsiderohen më të riblershme/të tregtueshme dhe ka pasur një rritje të madhe, si një rritje [rritje] absolute në atë lloj metali.”

Në një situatë fatkeqësie, nevojat më të rëndësishme të njerëzve do të dalin në pah.

Por kur bëhet fjalë për nevojën për sende ose detyra të caktuara, ari mund të konsiderohet një tregti e vlefshme.

“Por do të jetë edhe ushqimi, gaz natyror, uji – gjëra që mbështesin jetën, gjëra që njerëzit kanë nevojë, por për prosperitet, iu duhet ari”, tha Rose.

“Njerëzit thonë se argjendi blen bukë dhe ari blen një furrë buke. Pra, njerëzit e shohin arin si një monedhë emetimi.”

Nëse do të vinte një gjendje fatkeqësie, atëherë nuk do të kishte më qeveri. Pra, nëse bëni tregti me dikë, argjendi dhe ari janë më të vlefshëm sesa një copë letër me një IOU (I own You) të bashkangjitur [akronim për fjalët “të kam borxh”, është një dokument që pranon ekzistencën e një borxhi, shprehje në anglisht për kambial – marrëveshje joformale me shkrim].

“Sytë e të gjithëve shkëlqejnë kur i tregon flori. Kjo është pjesë e planit të veprimit në një situatë të skenarit të fatkeqësisë.”

Në kushtet e sotme ekonomike, ka një tendencë ku milionerët investojnë në ar dhe zgjedhin të ndërtojnë strehimore. Kjo strategji pasqyron një përpjekje për të mbrojtur pasurinë e tyre ndaj pasigurisë së tregut dhe rritjes së paqëndrueshmërisë politike.

Arsyeja e rritjes së blerjeve të arit lidhet drejtpërdrejt me shqetësimet në rritje për zhvlerësimin e dollarit dhe rrezikun e një kolapsi makroekonomik. Investitorët shpesh zgjedhin arin si një strehë të sigurt gjatë periudhave të pasigurisë ekonomike, pasi vlera e tij nuk ndikohet nga luhatjet e monedhës. Tendenca rritëse e kohëve të fundit në tregjet e arit është një tregues i mosbesimit në tregjet globale dhe kërkimit të një mjeti më të qëndrueshëm për ruajtjen e pasurisë.

Njerëzit po blejnë më shumë ar kohët e fundit sepse kanë frikë se dollari do të humbasë vlerën e tij dhe mund të kemi ndonjë krizë financiare. Ari është si një siguri, nuk bie si monedhë kur situata bëhet e vështirë. Kjo tendencë që të gjithë të shkojnë drejt arit tregon se ata nuk u besojnë tregjeve dhe duan diçka më të sigurtë për të mbajtur pasurinë e tyre.

Vendet e BRICS, të cilat përfshijnë Brazilin, Rusinë, Indinë, Kinën dhe Afrikën e Jugut, po shqyrtojnë krijimin e një monedhe të përbashkët të mbështetur tek ari. Ky veprim synon forcimin e lidhjeve ekonomike midis këtyre vendeve dhe diversifikimin e varësisë nga monedhat globale, si dollari amerikan. Kjo nismë mund të kontribuojë në stabilitetin e ekonomive të tyre kombëtare dhe të promovojë një qasje më shumëpalëshe ndaj marrëdhënieve ekonomike ndërkombëtare.

Në kohë krize ose fatkeqësish, ku monedhat konvencionale mund të humbasin vlerën e tyre, ari historikisht është përdorur si një mjet këmbimi. Vlera e arit nuk varet nga stabiliteti politik apo performanca ekonomike e një vendi dhe kjo është arsyeja pse shumë e konsiderojnë atë një ‘strehë të sigurtë’ në situata të tilla. Ari mund të përdoret për të blerë mallra dhe shërbime, për të shkëmbyer burime të tjera, apo edhe për të ruajtur pasurinë e një personi derisa të kthehet normaliteti.

Ari është një nga klasat më fitimprurëse të aseteve të këtij shekulli.

Shumica e investitorëve nuk e ndjekin arin pasi industria bankare dhe e menaxhimit të investimeve nuk e promovon ose nuk e kupton arin. Atyre qartë nuk u pëlqen të rekomandojnë arin fizik, pasi me ndihmën e tij, ndërmjetësit nuk mund të kryejnë transaksione në kurriz të fondeve të klientit për të rritur komisionet. Dhe rezervat e metaleve të çmuara janë një sektor kaq i vogël, saqë pak njerëz shqetësohen për to.

Në janar 2000, ari vlente 290 dollarë, kurse tani çmimi është 1,855 dollarë, që do të thotë një rritje prej 6.4 herë në 22 vjet – një rrithje shumë herë më e mirë se çdo klasë tjetër asetesh.

Por vdekja e parave është një proces i ngadaltë dhe i tmerrshëm që ndodh pa u vënë re nga të gjithë. Duket se gjërat po shtrenjtohen për shkak të inflacionit dhe askush nuk e kupton se kjo është pasojë e rritjes së ofertës monetare dhe borxhit, duke çuar në zhvlerësim të monedhës.

Siç mund ta kuptoni nuk janë çmimet që po rriten, por vlera e parasë po bie.

Fundi i epokës monetare.

Pa disiplinë monetare të lidhur me arin, i cili ka ruajtur fuqinë e tij blerëse për 5000 vjet, qeveritë dhe bankat qendrore thjesht do të krijojnë një sasi të pakufizuar parash fiat për të blerë vota.

Është e qartë se ata nuk e kuptojnë se çfarë flluskash të mëdha aktivesh dhe borxhesh krijojnë, të cilat në fund të ciklit financiar çojnë jo vetëm në kolapsin e sistemit financiar, por edhe në kolaps të ekonomisë globale dhe në konflikte ushtarake, si dhe në trazira sociale që shtojnë dhimbjen.

Dhe për fat të keq, tani po hyjmë në fund të kësaj epoke monetare, e cila do të çojë në vuajtje mbarëbotërore. Duke i shtuar kësaj periudhe, rrezikun e një lufte të madhe, e cila do të ketë dukshëm pasoja katastrofale.

Asnjëherë më parë bota nuk ka përjetuar një kohë kur çdo ekonomi e madhe, përfshirë vendet në zhvillim, të ishte deri në grykë me borxhe.

Nga fundi i viteve 1960 deri në vitin 2000, pamë që shumica e monedhave u zhvlerësuan me gati 90%.

Pse dikush do ta mbajë pasurinë e tij në para letre kur e di se do të zhvlerësohet me kalimin e kohës?!

Në fillim të vitit 2002, ne i ofruam investitorëve tanë mundësinë për të kthyer shumicën e zotërimeve të tyre në ar fizik të ruajtur jashtë sistemit bankar. Ari në atë kohë vlente 300 dollarë.

Në atë kohë, zbuluam se rritja e rreziqeve në sistemin financiar kërkonte ruajtjen e pasurisë në formën e arit.

Nëse i hedhim një sy çmimeve të banesave në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti 1952, të matura në ar dhe paund.

Që nga viti 1952, çmimet e banesave në Mbretërinë e Bashkuar janë rritur 100 herë. Por të matura me ar, ato mbeten të njëjta si 70 vjet më parë. Pak pronarë shtëpish e kuptojnë se të gjitha të ardhurat e tyre vijnë nga zhvlerësimi i monedhës së tyre, jo nga vlerësimi i shtëpisë së tyre.

Nuk janë çmimet e mallrave dhe shërbimeve që rriten, por vlera e letrës apo e parave fiat, siç ka ndodhur gjatë historisë.

Mund të pyesim veten pse ky model, i cili është përsëritur për mijëvjeçarë, kuptohet vetëm nga një pjesë, që ëahtë një përqind e popullsisë së botës.

Askush nuk duhet ta mbajë pasurinë e tij në para fiat, pasi ari sot ka tejkaluar të gjitha monedhat me kalimin e kohës.

Tani po i afrohemi me shpejtësi fundit të kësaj epoke monetare. Dhe kjo do të sjellë kolapsin e sistemit financiar nën peshën e të gjitha parave dhe borxheve false.

Ari është aktivi më i mirë i ruajtjes së pasurisë që mund të përdorni për të mbrojtur rreziqet e rëndësishme në sistemin financiar.

Për më tepër, ruajtja e arit fizik në një juridiksion të sigurtë apo kasafortë, siguron padyshim më shumë qetësi sesa tregjet e paqëndrueshme.

Previous Story

Kina i Dha Informacione Satelitore Rusisë për të Goditur Pozicionet e Ukrainës & Qendrat e NATO-s në Ukrainë

Next Story

Forcat Izraelite u Tërhoqën Papritur nga Gaza, pasi Irani po Përgatit Sulm të Përmasave!

Latest from Info