Harari: “Një ‘Katastrofë’ e Përmasave Globale po Vjen”!

/

Yuval Harari: “Një “përmbytje” me përmasa globale po vjen – Vetëm pak dhe të zgjedhur do të mbijetojnë, pjesa tjetër e popullsisë thjesht do të zhduket”.

Historiani izraelit, këshilltar i Forumit Ekonomik Botëror dhe krijuesi i doktrinës së “Great Reset” Yuval Harari, në fjalimin e tij iu referua mundësisë së një “katastrofe” të ardhshme, nga e cila do të shpëtohen vetëm “pak dhe të zgjedhur”.

Megjithatë, stili i Hararit është i paqartë. Të tjerë e interpretojnë atë si një “paralajmërim të vërtetë” që tregon shqetësim për njerëzimin, të tjerët si një përshkrim i vrazhdë dhe cinik i gjërave që do të vijnë.

Harari ka thënë:

“Ne kemi një elitë të vogël që i shtyn gjërat për përfitimin e tyre, edhe nëse nuk është për të mirën e shumicës së popullsisë së botës.

Kjo ka ndodhur shumë herë në histori dhe do të ndodhë përsëri”, vuri në dukje ai për të vazhduar:

“Një nga rreziqet më të mëdha për planetin sot është utopia teknologjike.

Kjo mund të funksionojë për elitën, por kur e situata përkeqësohet dhe vjen përmbytja, shkencëtarët do të ndërtojnë një arkë të re të Noes për të paktët dhe të zgjedhurit dhe pjesa tjetër, shumica dërrmuese e popullsisë, thjesht do të zhduket.”

Kjo është ajo që tha Harari, i cili duke iu referuar një “katastrofe” natyrisht nuk nënkupton një përmbytje globale, por një rënie në Tokë të një meteori të nivelit ELE, që do të shkaktojë një cunami të madh.

Natyrisht, ai mund të mos nënkuptojë asnjë nga sa më sipër, në kuptimin e ujit, por mundet që i referohet përmbytjes në mënyrë metafizike, që do të thotë se po vjen një fatkeqësi e madhe nga e cila do të shpëtojë vetëm elita në ndonjë “arkë”, sido që të jetë.

Previous Story

Alert: Hezbollah Godet Izraelin

Next Story

Cilat Janë Katër Bishat e Apokalipsit?

Latest from Info