SHBA: Paketa e Ndihmës për Ukrainën e Miratuar nga Dhoma e Përfaqësuesve – Zelenski Merr 60 Miliardë Dollarë (+)

/

Biden po “shpërndan” para me borxhin kombëtar amerikan që arrin në 34 trilion dollarë!

Paketa thelbësore e ndihmës prej 60.8 miliardë dollarësh për ushtrinë e Zelenskit, u miratua nga Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA-së, pas muajsh bllokimi.

Demokratët dhe republikanët pas muajsh bllokimi votuan për ndihmën për të nxitur luftën e Ukrainës kundër Rusisë.

Me 60 miliardë dollarët që ka marrë Zelenski do të financojë një pjesë të operacioneve të tij të luftës kundër Rusisë, duke blerë armë dhe gjithashtu mercenarë. Megjithatë, askush nuk e di se ku do të shkojnë të gjitha këto fonde dhe sigurisht askush nuk do t’i kërkojë ndihmë presidentit ukrainas.

Me këtë shumë, ndihma amerikane për Ukrainën, nga shkurti i vitit 2022, tani shkon në 140 miliardë dollarë, ndërsa ekonomia amerikane ka një borxh prej 34 trilionë dollarësh.

E njëjta paketë përfshin gjithashtu 60 miliardë dollarë për Izraelin dhe 9 miliardë dollarë për Tajvanin.

Presidenti i SHBA Joe Biden kërkoi fillimisht financimin në tetor, pasi furnizimet ushtarake të Ukrainës filluan të pakësohen.

Në shkurt, presidenti ukrainas Volodimir Zelenski i kërkoi Kongresit të miratojë fondet, duke thënë se dështimi do të “më lërë të pyes veten në çfarë bote jetojmë”.

Previous Story

Rusia Armatos Iranin - Amerika i Jep Izraelit Fjalën e Fundit të Teknologjive të Reja Luftarake

Next Story

Maria Zakharova: "Paketa e Ndihmës Amerikane për Ukrainën do të Shkaktojë Kriza të Reja"!

Latest from Info