Do e Blejë Elon Musk Tik Tok-un për të Shpëtuar Superarmën Kineze të Rrjeteve?

/

Të shtunën e kaluar, Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA miratoi një projektligj për të shfuqizuar platformën popullore kineze të mediave sociale Tik Tok.

Senati pritet të bëjë të njëjtën gjë, duke rezultuar në përjashtimin e plotë të platformës nga tregu i madh amerikan në të cilin ka 170 milionë përdorues të regjistruar.

Megjithatë, Amerika dha një propozim alternativ për mbijetesën e Tik Tok, duke sqaruar se nëse blihet nga një kompani amerikane dhe ndan një pjesë të algoritmit të saj me bashkëpronarët e rinj, atëherë do të mbetet aktive në SHBA.

Reagimi i Elon Musk ndaj vendimit.

Ai deklaroi se, ndërsa nga ky vendim do të përfitonte platforma e X, do të ishte gabim të ndalohej platforma Tik Tok.

Sidoqoftë, mendoj se (mesa kam lexuar mendimet dhe veprimet e Musk në kohë dhe rrethana) Elon Musk përfundimisht do të jetë blerësi i Tik Tok, shumë shpejt ndoshta.

Në këtë mënyrë Rusia së bashku me aleatin e saj Kinën do të kontrollojnë tregun e mediave sociale dhe shpirtrat e të rinjve dhe të ardhmen e SHBA-së, por edhe në përgjithësi të botës perëndimore dhe mënyrës së jetesës perëndimore.

Nuk mund të shkruaj më shumë, por gjithkush e kupton mirë çfarë dua të them (heshtur)!

Previous Story

Tundimi i madh… Ekumenizmi / Globalizmi - Herezi mbi Herezitë

Next Story

Është Gjetur Varri i Platonit!

Latest from Info