Wall Street Journal: SHBA do të Vendosë Sanksione ndaj Bankave Kineze! – A po Përshpejtohet Monedha BRICS?

/

Do të përjashtohet nga sistemi financiar global!

Qeveria e SHBA-së po përgatitet dhe pritet të vendosë sanksione që mund të ndalojnë edhe disa banka kineze nga sistemi financiar global, për të cilin zyrtarët amerikanë thonë se shpresojnë t’i japin fund mbështetjes tregtare të Kinës për prodhimin ushtarak në Rusi, zbuloi dje Wall Street Journal, të hënën, duke cituar burime të informuara për çështjen.

Ndërsa Sekretari i Jashtëm Anthony Blinken viziton Kinën këtë javë, pyetja është nëse ky kërcënim i fuqishëm ekonomik mund të parandalojë tregtinë ndër-ruse, e cila po i mundëson Moskës të rindërtojë forcat e saj të armatosura pas humbjeve në Ukrainë, thuhet në publikim.

Të premten, Blinken kritikoi mbështetjen kineze për industrinë e mbrojtjes ruse, duke thënë se Pekini është kontribuesi më i madh në përpjekjet e Moskës për luftë në Ukrainë, duke ofruar komponentë kritikë të armëve.

Në javët e fundit, zyrtarët amerikanë kanë rritur presionin ndaj Kinës, duke paralajmëruar se Uashingtoni është i gatshëm të ndërmarrë veprime kundër institucioneve financiare kineze që lehtësojnë tregtinë e mallrave që kanë aplikime politike dhe ushtarake.

Banka qendrore e Kinës dhe rregullatori kryesor bankar i Kinës nuk iu përgjigjën menjëherë kërkesave të Reuters për koment. Reuters vëren se Kina dhe Rusia po favorizojnë kryerjen e tregtisë në Yuan, në vend të dollarëve, pas luftës në Ukrainë, një përpjekje që mund të mbrojë ekonomitë e tyre nga një përshkallëzim i mundshëm i sanksioneve amerikane.

Ky zhvillim pritet të afrojë më shumë emetimin e monedhës BRICS dhe pavarësinë e Kinës nga dollari.

Previous Story

Përgatitjet e Mëdha për Luftë në Gjermani, në Mbështetje të 90.000 Trupave të NATO-s - "Po Shkojmë Drejt një Lufte Paneuropiane" Thonë Rusët

Next Story

Iran - Izrael: Gjithçka Varet në Fije të Perit, që do të Këputet... Flakë & Holokaust në Lindjen e Mesme

Latest from Info