Agjentët Kinezë Kanë Hakuar Ministrinë Britanike të Mbrojtjes

/

Sulmi kibernetik përfshiu një sistem të listës së pagave me personelin aktual të shërbimit, disa oficerë dhe disa veteranë.

Sky News zbuloi sot se agjentët kinezë kanë hakuar Ministrinë e Mbrojtjes të Britanisë.

Shteti kinez duhet të fajësohet për dy ose tre përpjekje hakerimi ndaj zyrtarëve të Ministrisë së Financave, përfshirë stafin.

Mes provave janë emra dhe detaje bankare që janë ekspozuar ndaj hakerëve.

Megjithatë, pagat do të paguhen normalisht këtë muaj, kjo është e sigurtë.

Sipas publikimit, deputetët u informuan për një shkelje masive të të dhënave që ka ndodhur në Ministrinë Britanike të Mbrojtjes.

Ministria e Mbrojtjes shpreson që personeli të mos ketë nevojë të shqetësohet për sigurinë e tyre dhe në orët në vijim do të jepet këshilla dhe mbështetje.

“Ministria e Mbrojtjes (MM) ka vepruar në mënyrë fleksibël duke çmontuar bazën e të dhënave. Kjo është një bazë të dhënash e menaxhuar jo drejtpërdrejt nga Ministria e Mbrojtjes”, tha një zyrtar qeveritar për Sky News.

Pas incidentit, ministri i Mbrojtjes Grand Sapps njoftoi se do të vijojë me një përditësim të parlamentit për rastin, duke paraqitur edhe një plan shumëdimensional për mbështetjen dhe mbrojtjen e personelit nga sulmet elektronike.

Duke komentuar akuzat, Kina theksoi se është kategorikisht kundër dhe lufton kundër të gjitha formave të sulmeve kibernetike. Një zëdhënës i Ministrisë së Jashtme tha se Pekini kundërshton çdo përpjekje për të përdorur çështjen e sulmeve kibernetike për qëllime politike për të diskredituar vendet e tjera.

Kujtohet se autoritetet britanike, në të kaluarën kishin bërë dy arrestime për spiunazh në favor të Kinës. Christopher Berry, 32 vjeç dhe Christopher Cash, 29, një ish kërkues parlamentar, u akuzuan për ofrimin e informacionit për agjencitë kineze.

Zhvillimet reflektojnë përshkallëzimin e tensioneve në marrëdhëniet midis Britanisë dhe Kinës dhe shqetësimet e Londrës për ndikimin në rritje të Pekinit në politikën ndërkombëtare.

Kujtohet se kreu i shërbimit inteligjent britanik MI5 ka cilësuar Kinën, Rusinë dhe Iranin si kërcënimet kryesore të sigurisë në Mbretërinë e Bashkuar. Ai vuri në dukje se përpjekjet e autoriteteve kineze për të ndikuar në politikën britanike përfshijnë shënjestrimin dhe ndikimin e një sërë njerëzish në politikë, duke përfshirë njerëz që janë në fillimet e karrierës së tyre politike.

Previous Story

Njeriu Shtazë në New York Tërheq Zvarrë & Përdhunon një Grua - Video e Frikshme

Next Story

Silesia 1945: Spastrimin Etnik, Dënimi i Parë i Gjermanëve për Krimet e Tyre në L2B

Latest from Info