Norvegjia: Plane për Grumbullim Gruri & Farërash

/

Norvegji, ky komb i NATO-s njofton planet për të grumbulluar grurë. Kasaforta globale e farave “Dita e Kijametit”.

Shteti i NATO-s njofton planet për grumbullimin e grurit.

Norvegjia planifikon të ketë 82.500 ton të korra të ruajtura deri në fund të dekadës, tha Ministria e Bujqësisë.

Qeveria e Norvegjisë ka nënshkruar një marrëveshje për të filluar grumbullimin e grurit ndërsa anëtari i NATO-s përpiqet të përgatitet për “të pamendueshmen”, tha ministria e bujqësisë së Norvegjisë.

Marrëveshja midis Ministrisë së Bujqësisë dhe katër kompanive private u njoftua të martën dhe përmend pandeminë Covid-19, konfliktin në Ukrainë dhe ndryshimet klimatike si kërkesa për vendimin.

“Ndërtimi i një rezerve urgjente të drithërave ushqimore ka të bëjë me përgatitjen për të pamendueshmen”, tha në një deklaratë Ministria e Bujqësisë dhe Ushqimit të Norvegjisë.

Sipas marrëveshjes, qeveria e vendit skandinav po kërkon të grumbullojë 30.000 tonë nga viti i ardhshëm, me synimin për të rritur stokun në 82.500 ton deri në vitin 2029, sipas ministrit të Bujqësisë dhe Ushqimit Geir Pollestad.

Eksportuesit rusë të grurit përqendrohen në tregjet e Afrikës së Veriut.

Gruri, i cili do të jetë në pronësi të qeverisë norvegjeze, do të magazinohet nga kompanitë në objektet në të gjithë vendin “në mënyrë që të kemi grurë të mjaftueshëm për konsum tre mujor nga popullata e Norvegjisë në një situatë krize”, tha Pollestad për televizionin norvegjez NRK.

Oslo grumbulloi grurë në vitet 1950, por e mbylli magazinimin në 2003. Në vitin 2022, një komitet që monitoronte gatishmërinë e vendit për emergjenca rekomandoi rifillimin e praktikës.

Vitin e kaluar, vendi nordik njoftoi planet për të shpenzuar sërish 63 milionë krona (6 milionë dollarë) në vit për ruajtjen e grurit.

Norvegjia pret Kasafortën Globale të Farave në arkipelagun arktik të Spitsbergen, i quajtur kasaforta “Dita e Kijametit”.

Ndaj, objekti u ndërtua për të mbrojtur furnizimet ushqimore në botë dhe strehon afërsisht 1.2 milionë mostra farërash nga e gjithë bota.

Previous Story

Zhvillim Makth për Kievin: Koreja e Veriut Dërgon Forcat e Para Ushtarake në Donbas me Furnizime të Pakufizuara Municionesh & Raketash!

Next Story

Ndërprerja e Marrëdhënieve Diplomatike: Diplomatët Rusë do të Tërhiqen nga SHBA & BE

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është