Paranoja! Cili Vend po Kërkon Dëmshpërblime nga Rusia për Mercenarët e Vrarë në Ukrainë?

/

E vendosën zyrtarisht Moskën në detyrim dëmshpërblimi!

Ministria e Jashtme e Sri Lankës tha në një deklaratë në faqen e saj të internetit se, çështja e kompensimit për familjet e të vdekurve dhe të plagosurve u ngrit në bisedimet në Moskë, gjatë një vizite të një delegacioni të Sri Lankës të kryesuar nga zëvendësministri i Jashtëm Taraka Balasuriya.

Përfaqësuesit e Sri Lankës u takuan me zëvendësministrin e jashtëm rus Andrei Rudenko dhe zëvendësministrin e mbrojtjes Alexander Fomin. Bisedimet u fokusuan në dëmshpërblimin e familjeve të 17 të vdekurve dhe të plagosurve të luftës, anulimin e parakohshëm të kontratave të atyre që janë hartuar dhe pagesën e pagave. Numri i të plagosurve nuk u përmend në deklaratën e ministrisë së jashtme të Sri Lankës.

Në total, sipas raportimeve të mediave, të paktën dy mijë Sri Lankas po marrin pjesë në luftën Rusi-Ukrainë, disa luftojnë për Rusinë dhe disa për Ukrainën.

Ministria e Jashtme ruse nuk ka dhënë detaje të takimit. Në deklaratën e tij thuhet se gjatë takimit me Rudenkon palët diskutuan “çështjet aktuale të agjendës Rusi-Sri Lanka”. Media shtetërore ruse nuk raportoi për takimin detaje të tjera.

Çudia dhe grushti në fytyrë për Sri Lanka është sa më poshtë:

Më herët, Ministria e Punëve të Jashtme të Sri Lankës raportoi se shumë Sri Lankas u mashtruan për të shkuar në luftë në Urkainë, teksa ende nuk janë paguar, pasi në fund të vitit të kaluar, autoritetet e Sri Lanka caktuan një agjenci në vend, që po rekrutonte civilë për të luftuar në anën e Ukrainës.

Domethënë nga rusët kërkojnë dëmshpërblim, kurse nga Ukraina nuk janë paguar fare.

Previous Story

Kennedy Tregoi Hartën e Ukrainës Sot & Ironizon Sekretarin Blinken

Next Story

Përpjekjet për Arratisje Masive të Ukrainasve me Çdo Mjet nga Vendi

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është