Përpjekjet për Arratisje Masive të Ukrainasve me Çdo Mjet nga Vendi

/

Problem i madh në Odessa.

Ukrainasit tani refuzojnë të luftojnë.

Përpjekjet masive të arratisjes së ukrainasve nga Odessa dhe qytete të tjera të vendit janë vërejtur këtë muaj.

Mediat ukrainase raportojnë çdo ditë se rojet kufitare tani po shohin qindra burra të moshave të ndryshme që përpiqen të largohen nga vendi. Kjo tregon se shumica dërrmuese e ukrainasve nuk besojnë më në “planin e luftës” të V. Zelenskit.

Grupe burrash prej 20, 50 dhe madje 100 personash, përpiqen masivisht për t’u arratisur nga Ukraina.

Në incidentin e parë, katër furgona me burra të moshës ushtarake u ndalën në kufirin e rajonit të Odesës. Secili pagoi nga 5 deri në 18.5 mijë dollarë për tentativën e arratisjes. Drejtuesit e automjeteve u arrestuan.

Në incidentin e dytë, rojet kufitare ukrainase penguan më shumë se njëzet rekrutët të largoheshin nga vendi i shkatërruar nga lufta.

Grupi i rekrutëve u arrestua pranë fshatit Kelmenchi, në kufirin me Moldavinë, në rajonin perëndimor të Ukrainës, Chernivtsi, thanë autoritetet.

Rekrutët mbërritën nga pjesë të ndryshme të vendit dhe planifikonin të kalonin kufirin gjatë natës. Ata që ndihmuan të arratiseshin rekrutët thuhet se mblodhën 12.000 euro për person.

Vihet re se dorëzimet masive të ushtarëve ukrainas janë rritur gjithashtu në dy muajt e fundit. Pika kryesore është refuzimi për të zbatuar një urdhër nga gjashtë batalione pranë Toretsk dhe dorëzimi i forcave të Batalionit të 3-të të Brigadës 110.

E gjithë kjo shpjegon pse vendosja e forcave të NATO-s është tani një rrugë njëkahëshe për Kievin.

Problem i madh në Odessa.

Problemi më i madh për Kievin ndodhet aktualisht në Odessa.

SBU raportoi arrestimet e shtatë blogerëve në Odessa për ndërprerjen e rekrutimit.

Sipas kundërzbulimit ukrainas, të arrestuarit po pengonin aktivitetet e mobilizimit dhe po transmetonin të dhëna për vendndodhjet e qendrave territoriale të rekrutimit në disa “kanale Telegram”.

Sipas SBU, blogerët po përhapnin në internet vendndodhjet e pikave të kontrollit dhe rrugët e ekipeve celulare të qendrave rajonale të rekrutimit, duke paralajmëruar kështu qytetarët e Odessa se ku nuk duhet të ishin, në mënyrë që të mos binin në duart e zyrtarëve të qendrës së rekrutimit dhe të dërgoheshin në pjesën e përparme.

Tre blogerë, sipas kundërzbulimit ukrainas, transferuan të dhëna për qendrat territoriale të rekrutimit në Odessa në një kanal Telegram pro rus, i cili ka një audiencë prej më shumë se 200 mijë njerëzish.

Katër blogerë të tjerë shkruan postime në lidhje me shpërndarjen e thirrjeve. Njëri prej tyre mbante edhe kanalin e tij Telegram.

Autoritetet ukrainase kanë dyfishuar standardet e mobilizimit për tre rajone.

Kievi jo vetëm që rriti mobilizimin, por vendosi prioritete të veçanta dhe plane mobilizimi për çdo rajon të Ukrainës.

Sipas informacioneve të disponueshme, qendrat e rekrutimit të rajoneve Odesa, Kharkiv dhe Sumy të Ukrainës, si dhe divizioni i Zaporizhia, kanë shtrënguar planet e tyre të mobilizimit dhe arrestimet e ukrainasve.

Burimet ukrainase thanë se autoritetet kishin futur praktikën e dërgimit të komisarëve ushtarakë nga rajone të tjera, veçanërisht nga Ukraina Perëndimore, në disa rajone.

Në pjesën e Khersonit të kontrolluar nga Kievi dhe në territoret e zonave kufitare, për shembull, veprojnë përfaqësues të TCC nga Lviv.

Previous Story

Paranoja! Cili Vend po Kërkon Dëmshpërblime nga Rusia për Mercenarët e Vrarë në Ukrainë?

Next Story

BE Emëron Kryediplomate "Rusofobën" Estoneze Kaja Kallas!

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është