Statusi “Charlie” në të Gjitha Bazat Ushtarake Amerikane në Europë – Alarm për “Sulmi të Afërt”!

/

A kanë frikën e një sulmi nga Rusia apo nga Irani, për shkak të Lindjes së Mesme?

Bazat ushtarake amerikane në Europë janë vendosur në statusin “Charlie” për shkak të inteligjencës së një sulmi të afërt. Sulmi mund të marrë shumë forma.

Në selinë e Komandës Europiane të SHBA-së në Shtutgart, Garda e Ushtrisë lëshoi ​​një paralajmërim për të gjithë komunitetin të dielën, se niveli i kërcënimit të mbrojtjes së forcës u ngrit në statusin “Charlie” deri në një njoftim të mëtejshëm.

Udhëzime të ngjashme u dërguan në baza të tjera në Gjermani, duke përfshirë bazën ajrore të Ushtrisë Rheinland-Pfalz dhe Ramstein, të cilat së bashku përbëjnë komunitetin më të madh ushtarak amerikan jashtë vendit.

Alarmi i rojes Rheinland-Pfalz përfshin objektin Baumholder si dhe objekte të largëta në Rumani dhe Bullgari.

Baza ajrore Aviano në Itali gjithashtu ngriti nivelin e statusit të saj në “Charlie” dhe objektet e tjera në Itali futën masa të shtuara sigurie.

Një zyrtar amerikan i stacionuar në një bazë në Europë i tha CNN se ata nuk e kanë parë nivelin e alarmit të ngritur në “Charlie” në të paktën 10 vitet e fundit, duke argumentuar se një lëvizje e tillë nënkupton se ka të ngjarë që ushtria ka marrë një “kërcënim aktivisht të besueshëm”.

Rrezik për të synuar objektet apo personelin?

Niveli i sigurisë “Charlie” është në fuqi kur ndodh një incident, ose merret informacion që tregon një formë të aktit terrorist ose shënjestrim të personelit, apo objekteve, sipas faqes së internetit të Ushtrisë.

Anëtarët e shërbimit dhe të tjerët duhet të përgatiten për vonesa të konsiderueshme në pikat hyrëse të portës për shkak të rritjes së sigurisë, sipas njoftimeve. Garnizoni i Ushtrisë Amerikane në Shtutgart i referoi pyetjet në lidhje me situatën tek EUCOM (Komanda Europiane).

EUCOM tha në një deklaratë të dielën se “vlerëson vazhdimisht një sërë faktorësh që ndikojnë në sigurinë e komunitetit ushtarak amerikan jashtë vendit. Si pjesë e kësaj përpjekjeje, ne shpesh marrim masa shtesë për të garantuar sigurinë e pjesëtarëve të shërbimit tonë”.

Anëtarët e komunitetit ushtarak duhet të raportojnë çdo aktivitet të dyshimtë, të ndjekin këshillat e udhëtimit të Departamentit të Shtetit dhe të marrin masa paraprake për të minimizuar rrezikun personal, shtohet në deklaratë. Në mënyrë formale, urdhrat ushtarakë nuk detajojnë ndryshimet në masat mbrojtëse, për arsye sigurie.

Të shtunën, Baza e Forcave Ajrore Spangdahlem, një instalim në Gjermaninë rurale perëndimore, lëshoi ​​njoftimin e vet se avionëve të krahut të 52-të luftarak, u ndalohet të veshin uniformat e tyre jashtë bazës, si një masë paraprake dhe duhet të udhëtojnë me rroba civile.

Zyrtarët e Spangdahlem thanë të shtunën se masat ishin në vend për të mbrojtur komunitetin, por se për “arsye të sigurisë operacionale”, baza nuk mund të jepte detaje të mëtejshme.

“Shumë agjenci të tjera do të kenë një numër të konsiderueshëm punonjësish që do të largohen ose do të hapin zyra të reduktuara të stafit. Klientët duhet të ruajnë fleksibilitetin dhe të lejojnë kohë më të gjata se normale për shërbimet”, tha roja në një deklaratë.

Cilat janë nivelet e sigurisë?

Nivelet e mbrojtjes së ushtrisë amerikane janë Normale, Alfa, Bravo, Charlie ose Delta, statusi më i lartë i alarmit.

Bravo u përdor për shumë vite pas sulmeve të 11 shtatorit.

Niveli “Charlie” vë në lëvizje “planet e kontrollit për personelin jo thelbësor”, sipas Ushtrisë.

Zyrtarët e Gardës në Shtutgart thanë se një sërë shërbimesh nuk do të ishin të disponueshme për shkak të rritjes së nivelit të kërcënimit.

Në javët e fundit, zyrtarët amerikanë kanë dhënë alarmin për kërcënimet e shtuara terroriste që rrjedhin nga sulmi i Hamasit në Izrael më 7 tetor dhe lufta e vazhdueshme në Gaza.

“Ne pamë që kërcënimi nga terroristët e huaj të ngrihej në një nivel tjetër, pas 7 tetorit”, tha drejtori i FBI-së, Christopher Wray, në dëshminë me shkrim të 4 qershorit përpara Senatit.

Sulm nga Rusia apo Irani? Kërcënimet e Khameneit!

Sipas botimit: “NATO ka frikë se Rusia ka minuar infrastrukturën kritike detare, të paktën në Detin e Veriut. Vihet re se pak ditë më parë analistët rusë i kërkuan ushtrisë së vendit që të “priste në dysh” Evropën dhe SHBA-në duke goditur kabllot e nëndetit”.

Mirëpo, pak më parë lideri suprem fetar i Iranit, Ali Khamenei bëri deklarata në X, duke u shprehur kështu:

“SHBA ka baza në të gjithë botën. Në një situatë të tillë, çdo lëvizje, çdo veprim dhe çdo revolucion që i drejtohet vetëm mjedisit të vet të brendshëm dhe i neglizhon zhvillimet ndërkombëtare, me siguri do të pësojë një goditje”.

Është shumë e vështirë të vlerësohet se nga vijnë kërcënimet, pasi SHBA në qëndrimin e saj diplomatik ka mbledhur fronte të komplekse, nga vende si Rusia, Irani dhe Kina. Ky bosht i veçantë ndjek doktrinën “anti-SHBA” aktualisht, domethënë çfarëdo që të bëjë SHBA, ky aks i veçantë bën krejt të kundërtën, pasi ka gjykuar se interesat shtetërore dhe transnacionale shërbehen më mirë në këtë mënyrë.

Në çdo rast tjetër, si në vitet para luftës në Ukrainë, Rusia do të kishte marrë masa për të zbutur situatën në Lindjen e Mesme, si një ndërmjetëse me ndikim në Iran.

Por tani Rusi po nxit Iranin, “nëse SHBA zgjedh Izraelin, ne mbështesim Iranin dhe përfaqësuesit e tij ushtarakë në rajon”, thotë Rusia. Motra diplomatike në fjalë i kalon përmasat dhe dëmet kolaterale, si dhe epokat e errëta të Presidentit Bush Jr. dhe luftës së tij kundër terrorit.

Previous Story

Urdhër Urgjent për Rezervat Ushqimore në Veriun e Europës!

Next Story

Transportuesi Kinez Y-20 Barti për Herë të Parë Armë "Vdekjeprurëse" në Moskë - NATO: "Kina Nxit Konfliktin më të Madh në Europë"!

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është