Soros sulmon Salvinin: “Ai do që ta nxjerrë Italinë nga BE-ja”

Plutokrati hungarezo-amerikan George Soros sulmon senatorin populist italian Matteo Salvini, duke vënë alarmin se udhëheqësi i “Lega” dëshiron ta nxjerrë Italinë nga Bashkimi Europian dhe nga monedha Euro.

Miliarderi majtisto-liberal sulmon ish ministrin Salvini, sepse është tejet i shqetësuar që Italia ka mundësi të largohet nga Bashkimi Europian, duke ndjekur shembullin e Britanisë: “Jam veçanërisht i shqetësuar për Italinë. Udhëheqësi i Lega ka kohë që po punon që vendi i tij të dalë nga BE-ja dhe nga monedha Euro. Çfarë do të ishte Europa pa Italinë? Italia ishte një nga shtetet më pro-Europiane. Italianët i besonin më shumë Qeverisë Europiane sesa qeverisë së tyre, për shumë e shumë arsye, por ata u keqpërdorën nga Salvini gjatë periudhës së emergjencës së refugjatëve në vitin 2015.”

Sorosi është tepër i shqetësuar, pasi sondazhet tregojnë se Salvini dhe partia e tij është më popullorja dhe gjen mbështetje të gjerë në popull.

Një studim i “Euromedia Research” i publikuar pardje tregoi se “Lega” merr 24.9% të elektoratit, koalicioni i djathtë ku bën pjesë edhe Salvini merr 47.6% të votave dhe koalicioni i majtë, që aktualisht qeveris vendin, merr 41.5% të votave.

Sentimenti anti-BE është rritur në mënyrë dramatike në Itali gjatë muajve të fundit, periudhë nën një krizë të thellë shkaktuar nga virusi kinez, si dhe nga mungesa totale e solidaritetit të BE-së për Italinë, i cili ishte vendi që u godit më shumë se çdo vend tjetër.

Një sondazh i kryer në ditët e fundit të muajit prill tregon se 40% e italianëve kërkojnë që Italia të largohet nga BE-ja dhe nga monedha Euro!

A do të largohet Italia nga BE-ja? Mbetet për t’u parë, por të gjitha rrugët e analizës së situatës në Itali, të çojnë drejt konkluzionit “IT-exit”.

Pritet që miliarderi majtist të shpenzojë shuma marramendëse që të mbajë Italinë në BE, ashtu siç veproi edhe me Anglinë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Kush e zbuloi zeron?

Next Story

Boris Johnson tërheq marrëveshjen me "Huawei" për 5G. Zero përfshirje Kineze deri në vitin 2023, në Angli.

Latest from Info