Bill Barr cakton Kryeprokurorin Federal për të Hetuar OBAMAGATE

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA-së ka caktuar Prokurorin e Distriktit Perëndimor të Teksasit John Bash të shqyrtojë episodet “e demaskimit” nga administrata Obama, përpara dhe pas zgjedhjeve presidenciale të vitit 2016, deklaroi të mërkurë në darkë Departamenti i Drejtësisë.

Në këtë çështje kaq kontraversale, por dhe sensitive, republikanë, njerëz të ligjit në Amerikë, kanë kërkuar më shumë informacion për listën e zyrtarëve të Obamës, që u morën me ngritjen e një historie ndëshkimi nga zeroja, pa asnjë fakt dhe provë.

Të kuptuarit e asaj se kush ishte duke fajësuar kë dhe me çfarë qëllim, gjë që do të dalë nga investigimet, do të na ndihmojë për të kuptuar motivacionin e Obamës dhe administratës së tij, thonë të gjithë.

Administrata e Trump shpalli publikisht një listë emrash, ka edhe emra të tjerë që do të bëhen shumë shpejt publikë dhe identifikimi i personave do të nxjerrë në pah planin, strategjinë, qëllimin dhe motivacionin.

Por kuptohet tashmë se e gjitha kjo ishte një luftë e pandershme dhe e ngritur mbi mashtrime për të larguar nga pushteti, nga pozicioni i Presidentit të zgjedhurin Trump.

Një histori që implikon kupolën e administratës shtetërore, kupolën e FBI-së, CIA-s, ambasadorë dhe të tjerë aktorë në Kongres dhe në Senat.

“Këto dokumenta dhe këto lista personash tregojnë dhe na bindin për masën e shkallës së implikimit dhe korrupsionit në administratën e shtetit amerikan, situata që kanë vënë në pikëpyetje edhe vetë sigurinë kombëtare” – u shpreh në një deklaratë Andrew Bates.

ObamaGate do të jetë padyshim “Kutia e Pandorës” në Amerikën e shekullit të 21-të, si dhe një pikë kthimi në sistemin global politik, etnik, ekonomiko-financiar, ushtarak dhe gjeopolitik.

Duket se në bangën e të akuzuarve do të jenë ata që deri dje drejtonin botën, por që këto 4 vite punojnë për të rrëzuar Presidentin Trump, si pengesë në planet e tyre ogurzeza për njerëzimin.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Trump Firmosi Urdhërin Ekzekutiv që Shënjestron Kompanitë 'Social Media' që Çensurojnë Përdoruesit

Next Story

Erdogani provokon Botën e Krishterë Ortodokse

Latest from Opinione