Ndalohet Përdorimi i Desinfektantit të Duarve “Lavita”.

Filloi lufta mes kompanive farmaceutike për desinfektantët e duarve, në kuadër të masave mbrojtëse kundrejt Covid-19. Në disa shtete Institutet Kombëtare të Medikamenteve kanë ndaluar prodhimin, ose tregtimin dhe përdorimin e xhelit të duarve të markës “LAVITA”.

Ky produkt, pretendohet se përmban një biokton, pa patur paraprakisht lejën apo patentën nga struktura respektive me sektorin e BE-së.

Për të qarë dhe për të qeshur!

E gjitha kjo, siç deklarojnë disa qeveri në Europë bëhet për “të mbrojtur” Shëndetin Publik. U është bërë thirrje të gjitha vendeve ku shitet ky produkt farmaceutik, që ta tërheqin nga farmacitë dhe nga vitrinat/raftet e marketeve, ta tërhiqin pra nga tregu, në mënyrë të menjëherëshme.

Coronavirus oligark ky, që edhe tek xheli i desinfektimit të duarve, çështjen e monopolit të produkteve të lidhur me të, e ka primare.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Iluminati mes Medias Shkatërroi Kulturën, Moralin dhe Vetë Njeriun!

Next Story

Itali: Hetim i Prokurorisë për Gabimet në Menaxhimin e Krizës së Covid-19

Latest from Info