Forcat Ushtarake Britanike u Zhvendosën në Kosovë – u Rreshtuan Kundër Brigadave Serbe

Të gjithë në Europë “me gishtin në këmbëz”!

Imazhi i përgatitjeve të luftës në të gjitha frontet e mundshme në Europë: Forcat ushtarake britanike janë dislokuar përballë Ushtrisë Serbe në Kosovë, që nga 31 korriku 2022, kur qeveria e Kosovës vendosi reciprocitetin në dokumentet e udhëtimit dhe targat serbe të veturave.

Është hera e parë që nga viti 1999 pas bombardimeve të NATOs, që forcat ushtarake britanike janë rreshtuar kundër forcave serbe në anën tjetër të “kufirit” të Serbisë.

Serbët vendosën postblloqe dhe u larguan vetëm kur ndërhynë paqeruajtësit e NATOs dhe qeveria e Kosovës pranoi të shtyjë afatin për zbatimin e vendimit të targave deri më 31 tetor.

Forca paqeruajtëse e NATOs në Kosovë (KFOR) ka njoftuar se më 27 shtator do të mbahen stërvitjet ushtarake të quajtura “Shpata e Artë” në zonën stërvitore të kampit “Novo Sele”, pranë Mitrovicës.

Sipas zëvendëskomandantit të KFORit, Luka Piperni, paqeruajtësit nuk mund të përjashtojnë mundësinë e tensioneve në veri të Kosovës, kur të skadojë afati për regjistrimin e veturave me targa serbe, më 31 tetor 2022. KFORi raportoi se misioni i BEsë EULEX do të përfshihet gjithashtu në stërvitje.

“Stërvitja do të vendoset në kuadër të operacionit të reagimit emergjent, ku personeli i KFORit do të vazhdojë të veprojë në koordinim të ngushtë me policinë e Kosovës dhe misionin EULEX.”

Stërvitja e KFORit është pjesë e planeve të lëshuara në fillim të këtij muaji nga trupat e KFORit, të cilat njoftuan se nga 27 shtatori deri më 2 nëntor “do të kryejnë një stërvitje rutinë me një nga njësitë e saj rezervë” me një rritje të ndjeshme të numrit të trupave të NATOs në terren.

Presidenti i Serbisë, N. Vuçic (i cili dje mbajti një fjalim të bujshëm në OKB) para disa ditësh tha se “një luftë e madhe botërore po vjen dhe pyetja ‘ku janë kufijtë’, nuk do të mund të bëhet pas një muaj apo dy, ose më vonë”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Sucharit Bhakdi: "Vaksinat mRNA të Covid-19 Shkaktojnë Korrozion të Trurit, Paranojë dhe Humbje të Inteligjencës"

Next Story

Izraeli Pranoi Zgjidhje për Dy Shtete me Palestinën - Kohë Biblike

Latest from Info