Izraeli Pranoi Zgjidhje për Dy Shtete me Palestinën – Kohë Biblike

“Izraeli dëshiron zgjidhje me dy shtete, për t’i dhënë fund konfliktit me Palestinez – tha Lapid në OKB – duke i dhënë më shumë siguri Izraelit.”

Në fjalimin e tij, Lapid tha se, “ndarja nga palestinezët duhet të jetë pjesë e vizionit të kombit”.

Ndërkohë Kombet e BASHKUARA kishin deklaruar dje se: “Izraeli mbetet i përkushtuar ndaj një rezolute me dy shtete për konfliktin izraelito-palestinez, kryeministri Yair Lapid pritet t’ja thotë këtë Asamblesë së Përgjithshme të OKBsë“.

Palestine map Vector Art Stock Images | Depositphotos

Kanë kaluar shumë vite që një kryeministër izraelit flet për dy shtete në OKB dhe që tenton të njohë Palestinën për hir të sigurisë. Në fjalimin e tij, Lapid tha se, “Izraeli nuk do të bënte asgjë që do të rrezikonte sigurinë e Izraelit, apo sigurinë e qytetarëve të Izraelit, qoftë edhe për një centimetër territor, por ndarja nga palestinezët duhet të jetë pjesë e vizionit politik, pjesë e konceptit të shpresës, pa ushtruar forcë”.

Lapid në mbyllje të fjalës së tij tha: “Qëllimi ynë është të zgjerojmë qarqet e paqes”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Forcat Ushtarake Britanike u Zhvendosën në Kosovë – u Rreshtuan Kundër Brigadave Serbe

Next Story

Video Estradë: Planetarku Biden në Betejë me Demencën e Avancuar

Latest from Info