Rusia Mendon të Stopojë Furnizimin me Grurë

/

Rusia po konsideron dhe shqyrton ‘Marrëveshjen për ndërprerjen e drithërave’.

Deklaratat e Moskës

Rusia ka thënë se, dispozitat e ‘Marrëveshjes së Drithit të Detit të Zi’, që lehtëson eksportet ruse të produkteve bujqësore dhe plehrave, nuk po ndiqen, dhe se Moska ende nuk ka marrë një vendim nëse marrëveshja duhet të zgjatet.

Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova u tha gazetarëve se: “Perëndimi nuk ka ndërmarrë hapa të mjaftueshëm për të lehtësuar sanksionet ndaj industrive logjistike, pagesave dhe sigurimeve të Rusisë për të lehtësuar eksportet ruse”.

Marrëveshja, e nënshkruar në korrik për 120 ditë, do të përfundojë në gjysmën e dytë të nëntorit.

Me gjasa nuk do të rinovohet për një periudhë të caktuar kohore, sipas burimeve ruse të informacionit, pranë qeverisë ruse.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Replika SHBA - Rusi / Degradon Retorika

Next Story

Kinë: Wuhan Sërish në LOCKDOWN

Latest from Info