U Largua nga Jeta Evelyn de Rothschild

/

Bankieri britanik Evelyn de Rothschild, i cili mbante edhe titullin “patriarku” i familjes së fuqishme, u nda nga jeta në moshën 91-vjeçare, siç njoftoi familja e tij sot, e martë (11/8/2022).

Sipas familjes së tij, Rothschild vdiq “i qetë në shtëpi”, siç raporton edhe britanikja ‘Sun’.

Familja e fuqishme Rothschild për shumë njerëz së bashku me Rokfelerët dhe disa familje të tjera, shihen si “kontrolluesit” e vërtetë të planetit. Ndoshta disa e ekzagjerojnë forcën e tyre, ndoshta dhe jo.

Rothschild kanë shumë degë në vende të ndryshme si SHBA, Britani, Zvicër, Itali, Gjermani, Francë, Austri etj.

Evelyn de Rothschild kishte ndihmuar në bashkimin e degëve britanike dhe franceze të grupit të famshëm bankar të familjes së tij, ndërsa, sipas Bloomberg, ai madje i kishte dhënë këshillat e tij financiare Mbretëreshës së Britanisë Elizabeta II.

Maniati i kishte thënë ‘New York Times’ në vitin 1996 se, “forca e parë e familjes sonë është uniteti”, kur u bë bashkimi i degëve britanike dhe franceze të bankës.

Kush ishte Evelyn de Rothschild?

Nga viti 1976, Rothschild shërbeu për 27 vjet si president i N.M. Rothschild & Sons. Midis shumë roleve të tjera të saj, banka tashmë e njohur si Rothschild & Co. ndihmoi në financimin e fitores së Dukës së Uellingtonit mbi Napoleonin në vitin 1815 në Betejën e Waterloo.

Përpara se të largohej në vitin 2003, Rothschild arriti qëllimin e tij të planifikuar prej kohësh për të bashkuar biznesin londinez me homologun e tij francez Rothschild & Compagnie Banque. Ky u pa si një hap kyç për të mbetur konkurrues me bankat shumëkombëshe shumë më të reja, por edhe më të mëdha.

Lidhur me fuqinë e familjes, Niles Weekly, Vëllimi 49, në vitin 1836 kishte botuar sa vijon në lidhje me ndikimin e tyre në financat e larta ndërkombëtare:

“… Ata shikojnë lart, mbi mbretërit, ngrihen më lart se perandorët dhe mbajnë një kontinent të tërë në pëllëmbët e duarve të tyre. Rothschild sundojnë të ashtuquajturin krishterim.

Asnjë kabinet nuk lëviz pa këshillën e tyre. Ata e shtrijnë dorën, me të njëjtën lehtësi, nga Petersburgu në Vjenë, nga Vjena në Paris, nga Parisi në Londër, nga Londra në Uashington.

Ata mbajnë çelësat e paqes ose të luftës, të bekimit ose të mallkimit… Ata janë ndërmjetësit dhe këshilltarët e mbretërve të Europës dhe të udhëheqësve demokratë të Amerikës. Çfarë mund të dëshironin më shumë?”

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Turqia Sërish Veto në NATO Kundër Suedisë & Finlandës

Next Story

Kina: Përgatitemi për Luftë

Latest from Info