Harari: “Të Gjithë do të Jetoni në Realitetin Virtual – Kjo Është Ringjallja që do të Thoshte Krishti!”

/

E ardhmja e përgatitur për ne nga njerëzit në pushtet që admirojnë Yuval Harari, i njohur për pikëpamjet e tij antikristiane dhe këshilltari kryesor i Presidentit dhe themeluesit të WEF, Klaus Schwab, shfaqet dërish mes thënieve të tij. Harari bëri deklarata të reja skandaloze për të ardhmen e afërt të njerëzimit, me të cilat ai “zbulon” se Jeta e përjetshme e predikuar nga Jezu Krishti (Ringjallja dmth) kishte të bënte me një jetë në botën e sotme dhe se do të arrihet me realitetin virtual!

Harari po ungjillëzon një diçka të re, një jetë për të gjithë ne, e cila do të jetë krejtësisht virtuale dhe në të cilën do të jemi të lumtur pasi globalistët do të jenë kujdesur ta kthejnë jetën reale në një ferr të vërtetë dëshpërimi.

Ai përpiqet të shtrembërojë edhe konceptet themelore filozofike dhe fetare të krishtërimit, duke e paraqitur Ringjalljen dhe Mbretërinë e Zotit si ngjarje materiale që mund të kopjohen me përralla virtuale.

Me fjalë të tjera ai përpiqet të imponojë idenë bazë të eosforizmit që është materializmi mbi të gjitha dhe se shpirti dhe framy janë koncepte të mbivlerësuara.

Realiteti virtual është kthyer në armikun e ri të rrezikshëm të Njerëzimit pasi do të jetë mjeti më i rëndësishëm i manipulimit, duke u ofruar njerëzve jetë realisht të rreme, ku të gjithë do të jenë “të suksesshëm”.

“Kur shihni dikë të ulur gjatë gjithë ditës me syzet e realitetit virtual ose ndoshta përpara një ekrani në një dhomë të vogël, a janë ata të bllokuar brenda asaj dhome, apo janë lëshuar në sferën jomateriale të hapësirës kibernetike, Metaverse?

Edhe vetë Krishti kur flet për Ringjalljen ka parasysh një ringjallje në mishin e trupit! Dhe kur ai flet për Mbretërinë e Qiellit ose Mbretërinë e Zotit, ai nënkupton një mbretëri të vërtetë këtu në Tokë me gurë, pemë dhe gjithçka!

Por kishte një fraksion tjetër që thoshte se trupi nuk është i rëndësishëm, se ekziston vetëm një shpirt jomaterial i përjetshëm dhe ky është ajo që jemi ne në të vërtetë dhe një ditë do të çlirohemi nga ky trup fizik i qelbur material dhe do të ekzistojmë në Parajsë në një Mbretëri jomateriale.

Dhe tani jemi në një pikë të historisë, mijëra vjet më vonë, ku kjo mosmarrëveshje në fakt po bëhet realitet. Nuk është vetëm një fantazi në mendje. Unë besoj se duhet të çlirohemi nga e kaluara dhe jo vetëm ta kujtojmë atë”.

Yuval Harari ka thënë se “Krishti është një gënjeshtër” (madje ai e karakterizoi të gjithë historinë e Tij si “fake news”).

Yuval Harari së fundmi kishte shkaktuar tronditje kur fliste me një kryeministër të BE-së të cilit i shpjegoi sesi njerëzit do të hakohen njerëzit dhe qeveritë nuk do të kenë më të bëjnë me vullnetin e lirë të individëve!

“Çelësi është aftësia për të hakuar njerëzit, që nuk ka ekzistuar në histori, flitet shumë për hakerimin e llogarive dhe kompjuterëve, por revolucioni i madh është aftësia në zhvillim për të hakuar njerëzit për të pasur të dhëna të mjaftueshme për njerëzit dhe për t’i kontrolluar ata dhe që t’i kuptojnë njerëzit më mirë sesa kuptojnë ata veten.

Dhe kur të arrijmë t’i kontrollojmë të gjitha këto mund t’i kontrollosh absolutisht dhe kjo është diçka me të cilën demokracia dhe asnjë shoqëri tjetër nuk është dashur të përballet, sepse ka qenë e pamundur gjatë gjithë historisë”, thotë fillimisht Harari dhe shton: “Kjo minon idetë tona tradicionale për demokracinë dhe shoqërinë e hapur, sepse demokracia do të thotë zgjedhje e hapur për çdo individ dhe ne e dimë se askush nuk mund të udhëheqë deri në një pikë të caktuar.

Është si ekonomia që themi “klienti ka gjithmonë të drejtë”, kështu thonë qeveritë “qytetari ka gjithmonë të drejtë”, por tani që qeveritë dhe bizneset kanë aftësinë të hakojnë njerëzit, ne nuk duhet të kemi të bëjmë me vullnetin e lirë”.

Yuval Harari gjithashtu deklaroi së fundmi se fundi i privatësisë po vjen!

“Kjo është bisedë për privatësinë kundër sigurisë! Është historia e gjithë qytetërimit mund të themi.
Por ka diçka të re tani, për herë të parë në histori, është e mundur të eliminohet plotësisht privatësia!

Nuk ishte e mundur kurrë më parë dhe është e mundur tani! Diçka thelbësore ka ndryshuar!

Kur diktatorët gjithmonë ëndërronin të eliminonin plotësisht privatësinë, të shikonin të gjithë gjatë gjithë kohës dhe të dinin gjithçka që bëni dhe jo vetëm atë që bëni, por edhe atë që mendoni dhe ndjeni, qoftë një tiran në atikitet, qoftë Stalini, ata gjithmonë e ëndërronin, por nuk mund ta bënin kurrë sepse ishte teknikisht e pamundur! Tani është e mundur”.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Parashikim Makth për Çmimin e Gazit në Europë

Next Story

Më Shumë se 700 Komando Ukrainase po Përgatiten të Sulmojnë Termocentralin Bërthamor në Zaporizhia

Latest from Info