Shkenca Shpjegon Pse Vaksinimi Masiv Pa Dallim e Ka Përkeqësuar Pandeminë

/

Një nga një, narrativat që mbështesin të gjithë politikën e kufizimeve në transmetimin e pandemisë po zbardhen, ku e fundit është narrativa e vaksinimit masiv, i cili në fund e përkeqësoi pandeminë siç dëshmon një studim.

  1. Një parim i sëmundjeve infektive është “administrimi antimikrobik” i cili përfshin zgjedhjen e antibiotikut të duhur për pacientin e duhur dhe asnjëherë mbishkrimin ose mbulimin e pacientëve që nuk kanë nevojë për trajtim.
  2. Një parim tjetër është “kufizimi i spektrit” të një ilaçi, pasi organizmi identifikohet me kulturë, ose me metoda të tjera.

Kufizimi i rezistencës bakteriale.

Këto qasje themelore ndaj përdorimit të antibiotikëve punojnë për të kufizuar problemin e rezistencës bakteriale dhe zhvillimin e ‘supermikrobeve’.

Çdo vit, secili spital nxjerr grafikun e tij të antibiotikëve, ose raportin e infeksioneve të zakonshme që trajtojnë dhe cilët antibiotikë janë efektivë, ose joefektivë.

Në pandeminë SARS-CoV-2, këto parime janë zbatuar për përdorimin e antitrupave monoklonale dhe procesi shpjegon pse disa produkte EUA (p.sh. bamlanivimab) u tërhoqën nga tregu kur u konsiderua jo më efektive në neutralizimin e SARS-CoV-2.

I gjithë ky proces mendimi dhe arsyetimi është “flakur nga dritarja” për vaksinat e Covid-19.

Për 18 muaj, proteina spike e Institutit të Virologjisë në Wuhan ishte antigjeni tipar për vaksinat Pfizer, Moderna, Janssen, AstraZeneca dhe Novavax.

Brenda disa muajsh, pati prova në rritje se SARS-CoV-2 mutonte lehtësisht për t’i shpëtuar gamës së antitrupave të krijuar nga vaksina, që do të zbatoheshin për sëmundjet e rënda invazive (IgG dhe IgM).

Për shkak se vaksinat e Covid-19 nuk kanë treguar kurrë se neutralizojnë SARS-CoV-2 në nazofaringë, përfitimi i vetëm teorik do të ishte për sëmundjet sistemike.

Tani është bërë e qartë se natyra ka dorën e sipërme mbi prodhuesit e vaksinave, pasi SARS-CoV-2 është shumë më i ndjeshëm.

Për shkak se riprodhimi mund të lejojë ndryshime në kodin gjenetik që lejojnë me shpejtësi mbijetesën e vazhdueshme, SARS-CoV-2 gëzon një bibliotekë prej ~ 28 mijë mutacionesh nga të cilat ~ 4,5 mijë janë në domenin lidhës të receptorit të proteinës Spike.

Funksioni i kundërt i vaksinimit masiv.

Wang dhe kolegët, duke përdorur teknika të detajuara modelimi të mutacioneve të përhapura në vendet më të vaksinuara, kanë treguar se vaksinimi masiv dështon dhe ushqen rezistencë më të madhe virale ndaj bibliotekës së kufizuar të antitrupave që mund të krijohen nga vaksinat.

Analiza e Wang sugjeron se zhvillimi i ardhshëm i vaksinës kundër SARS-CoV-2 është zhgënjyes deri në pikën për t’u konsideruar i pashpresë si zhvillim.

Virusi është thjesht shumë i shkathët dhe mund të manipulojë “energjinë e lirë lidhëse” midis RBD dhe objektivit të tij njerëzor, receptorit ACE2.

Kjo do të thotë sesa më shumë vaksinime të bëhen aq më i madh është numri i shtameve mutante dhe aq më shumë virusi do të përhapet dhe do të zgjerojë pandeminë.

Pra, një hap kyç për t’i dhënë fund pandemisë do të jetë përfundimi i vaksinimit masiv. Virusi nuk ndalet derisa njerëzimi të ndalojë (të mos jetë më).

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Shën Varvara - Kë Mbron?

Next Story

Sokrati (Ndeshjet & Golat)

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është