Hyrja në Kapitol: Lidhjen e Trump me Katër Vepra Antiligjore, Kërkon Dhoma e Përfaqësuesve në SHBA!

/

Propozojnë kallëzim penal ndaj ish Presidentit amerikan.

Komisioni i Dhomës së Përfaqësuesve që hetoi sulmin në Kapitol më 6 janar 2021, sot njëzëri rekomandoi që ish Presidenti Donald Trump të akuzohet për vepra penale, përfshirë rebelimin.

Komisioni i përbërë nga shtatë demokratë dhe dy republikanë, rekomandoi gjithashtu që ish Presidenti të ndiqet penalisht për pengim të drejtësisë, komplot kundër shtetit amerikan dhe dhënie deklaratash të rreme.

Pengimi i procesit zyrtar ka të bëjë me ratifikimin e rezultateve të zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020 që po zhvilloheshin atë ditë në Kongres.

Komisioni i Dhomës së Përfaqësuesve që hetoi sulmin e 6 janarit 2021 në Capitol Hill votoi njëzëri për të ngritur një sërë aktakuzash penale kundër ish Presidentit Donald Trump në lidhje me përpjekjen e tij për të përmbysur zgjedhjet presidenciale. Komisioni e delegoi Trump-in në Departamentin e Drejtësisë për pengim të procesit zyrtar, konspiracion për të mashtruar Shtetet e Bashkuara, dhënien e deklaratave të rreme dhe ndihmën dhe nxitjen e rebelimit.

“Komisioni beson se ka më shumë se prova të mjaftueshme për të fajësuar ish Presidentin Trump” tha republikani Jamie Raskin ndërsa komisioni mbante seancën e tij përfundimtare publike.

Siç vë në dukje BBC, kjo nuk do të thotë ngritje akuzave, pasi kjo është çështje e gjyqësorit, por është një propozim i rekomanduar nga komisioni përkatës.

2 Comments

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Koloneli Amerikan R. Black: "Beteja e Humbur për Ukrainasit. Humbjet e Tyre në Bakhmut Janë Masive & Nuk Kanë Parë Asgjë Akoma!"

Next Story

Njoftimi i Zemëruar i Rusisë Kundër Greqisë: "S-300 Greke do të Shkatërrohen Menjëherë - Ju po Shkelni të Gjitha Marrëveshjet Tona!"

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është