Pasaportë Klimatike? Në Gjermani po Bëjnë Thirrje për Kufi Individual të CO₂ për Person!

/

Mesa duket për të na shpëtuar nga ndryshimet klimatike gjermanët do të ndërmarrin masa absurde.

Me rastin e narrativës së rreme të ndryshimeve klimatike (klima e planetit ndryshon vazhdimisht, pavarësisht nga ekzistenca dhe impakti i njeriut) “studiuesi i klimës”, Hans Joachim Schellnhuber, bën thirrje për një kufi individual të CO₂ për çdo qytetar të Gjermanisë!

Kjo kërkesë absurde, megjithatë, mbështetet edhe nga Partia e Gjelbër, e cila është edhe partnere e qeverisë dhe ka dëshmuar se në thelb kjo imponon politikën e qeverisë aktuale gjermane.

Olav Solz është “tërhequr” pas zgjedhjeve të politikës antiruse të Analena Burbock.

Konsumi mesatar në Gjermani aktualisht është rreth 10 ton dhe Schellnhuber do të donte ta reduktonte këtë në tre ton.

Një “kalim klimatik” mund të ndihmojë objektivin, thotë ai studiuesi!

Në një intervistë për revistën ARD Panorama, Hans Joachim Schellnhuber bën thirrje për futjen e një “kufiri individual të CO₂” dhe në të njëjtën kohë tregtimin privat për më shumë CO₂.

Siç thuhet: “Të gjithë marrin tre tonë CO₂ në vit, por nëse keni nevojë për më shumë, thjesht duhet ta blini atë!”

Schellnhuber thekson se nëse zbatohet një “parim themelor i drejtësisë”, çdo person do të ketë rreth tre ton CO₂ në dispozicion çdo vit deri në vitin 2050.

Sipas studiuesit të klimës, çdo qytetar në Gjermani lëshon rreth dhjetë tonë CO2 në vit.

Mbi të gjitha, njerëzit me fitim të lartë dhe të pasurit ndonjëherë lëshojnë deri në 100 ton CO₂ për person, por disa “super të pasur” do të arrinin edhe 2000 ton në vit.

Schellnhuber i përshkroi tre tonët “në kontekstin e një shoqërie të lirë” si një “rrugë planetare”.

Në fund të fundit, sipas teorisë së internacionalistëve, “e mira e përbashkët” dhe… mjedisi kanë përparësi ndaj të drejtave individuale.

Tashmë në maj të vitit të kaluar, ai shpjegoi sesi duhet të futet e ashtuquajtura leje klimatike për këtë qëllim dhe kryesisht sepse në të ardhmen pret të ketë edhe më shumë “refugjatë klimatikë”.

“Për mua pyetja është nëse do të kemi sukses në krijimin e një pasaporte të tillë klimatike. A do të kemi një shoqëri në të cilën njerëzimi do të jetë udhërrëfyesi?”

Politikania e Partisë së Gjelbër dhe zëvendëskryetarja e Bundestagut (parlamenti federal gjerman), Katrin Göring-Eckhardt është gjithashtu entuziaste për idenë e pasaportës klimatike.

Ajo theksoi: “Ne duhet të promovojmë seriozisht idenë e pasaportës klimatike në mbarë botën”.

Sipas ARD, të ashtuquajturit analistët e rrezikut denoncojnë “dështimin e politikës së mbrojtjes së klimës” dhe kërkojnë që “masat” të merren shpejt.

Çështja nuk është aspak qesharake pasi një “program” i ngjashëm me “pass” është zbatuar gjatë pandemisë me vaksinime dhe lëvizje masive.

Pandemia shërbeu për të përvetësuar një “know how”

Dikush, ju lutem, të përmbledhë “klimatologët” dhe shkencëtarët e fatkeqësive se në fund do të hamë “njëri-tjetrin” që të mos rëndohet mjedisin!

Ekzagjerim? Aspak!

Pikërisht këtë ka thënë një “shkencëtar” suedez, të bëheni kanibalë dhe të hani mish njeriu “për të mos ndotur mjedisin”. Deklarata është bërë në vitin 2019, por nuk ka rëndësi pasi bëhet fjalë për ditën e sotme.

Jo, prapë mos sugjeroni të vrasim veten për të parandaluar “ndryshimin e klimës” dhe “ngrohjen globale”, thjesht hani njëri-tjetrin.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Fitorja e Madhe e Rusëve - Për 6 Ditë Pushtuan Qytetin Soledar - 400 Ushtarë Ukrainas të Rrethuar & 300 të Dorëzuar

Next Story

Lisa Marie Presley, Vajza e "Mbretit" Elvis "u Nda nga Jeta" në Moshën 54-Vjeçare!

Latest from Info