Cili Është Vendi ku Asnjë Njeri Nuk do të Mund të Shkelë për 100.000 Vjet

/

A e dinit këtë?

Tani për tani, kushdo që shkon në vend duhet të mbajë pajisje sigurie.

Onkalo do të jetë objekti i parë i përhershëm i magazinimit të mbetjeve radioaktive bërthamore në botë dhe është duke u ndërtuar për vitet në vazhdim, në Finlandë.

Shufrat e karburantit të shpenzuar nga termocentralet bërthamore aktualisht ruhen në objekte magazinimi të përkohshëm në mbarë botën.

Sipas BBC, Finlanda është vendi i parë që krijon një hapësirë ​​të veçantë vetëm për këtë. Synimi është që pas dy ose tre vjetësh, mbetjet tepër radioaktive të varrosen thellë në shkëmbin në Onkalo, pasi të mbështillen me cilindra prej gize dhe bakri, ndërsa që do të futen edhe në argjilë bentonite.

Kjo do të bëhet për 100 mijë vite nga viti 2025 dhe do të thotë se asnjë njeri nuk do të mund të shkojë më në këtë vend deri atëherë.

Tani për tani, kushdo që shkon në kantier duhet të veshë veshje sigurie dhe duhen 15 minuta me makinë për të zbritur në vendin e Onkalo, i cili është 437 metra nën tokë.

Ndërsa tuneli 4.5 km i gjatë fillon të shembet, mund të shihet një shenjë tipike trafiku që tregon se kufiri i shpejtësisë duhet të jetë 20 km/h. Në muret e tunelit në distancë të afërt me njëra-tjetrën ka tabela jeshile që tregojnë se sa thellë gjenden nga sipërfaqja.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Irani Goditi Pakistanin për Herë të Parë me Raketa Balistike dhe Dronë

Next Story

"STAND WITH TEXAS": Gardistë nga 25 Shtete Rreshtohen në Kufirin me Meksikën

Latest from Info