Skandali i Armëve Biologjike!

/

Sa qeveri në Perëndim po bashkëpunojnë me Kinën?

“Bombë skandali” në Kanadanë e kryeministrit Trudeau.

Dokumentet e publikuara kanë zbuluar arsyen e pushkatimit të dyshimtë të studiuesit kryesor të patogjenit kanadez, në vitin 2019, duke zbuluar se shkencëtari qeveritar i vrarë kishte lidhje të ngushta me ushtrinë kineze.

Tani mediat po shtrojnë pyetjen në Amerikë dhe Europë: “Sa qeveri në mbarë botën po bashkëpunojnë me shkencëtarët ushtarakë kinezë në kërkimet lidhur me armëvet biologjike?!”

“Toronto Sun” raportoi: “Tani e dimë pse kryeministri Justin Trudeau luftoi kaq shumë për të mbajtur sekret dokumentet që zbuluan se, shkencëtarët Xiangguo Qiu dhe burri i saj Keding Cheng, u pushuan nga biolabitori i sigurisë më të lartë të Kanadasë, për shkak të marrëdhënieve të tyre të panjohura me shërbimet e Republikës Popullore të Kines”.

Shërbimi Informativ Kanadez i Sigurisë tha se: “Qiu ka zhvilluar marrëdhënie të thella bashkëpunuese me një sërë institucionesh në Republikën Popullore të Kinës dhe ka transferuar qëllimisht njohuri dhe materiale shkencore në Kinë, për të përfituar PRC dhe veten e saj, për interesa personale, pa marrë parasysh pasojat për interesat e Kanadasë”.

Artikulli në “Sun” përshkruan përpjekjet e kryeministrit ndërkombëtarisht për të fshehur dokumentet që zbuluan lidhjet e qeverisë së Kanadasë me atë kineze.

Pasi një komitet gjithëpartiak shqyrtoi më në fund dokumentat, zbuloi se shumica e tyre mund të publikoheshin, pasi nuk përbënin kërcënim për sigurinë kombëtare.

Grupi tha gjithashtu se Trudeau u përpoq të bllokonte publikimin e të dhënave, jo sepse ishte i shqetësuar për sigurinë kombëtare.

Deputeti kanadez dhe kandidati për kryeministër Pierre Poilievre mbajti një fjalim duke kritikuar me tone të ashpra të ashtuquajturin kryeministrin e korruptuar Trudeau, duke e akuzuar atë për fshehjen e një “shkeljeje të përmasave të siguris딓laboratorin më sensitiv” të Kanadasë.

“Kreu i patogjenëve të qeverisë Trudeau punonte dhe bashkëpunonte ngushtësisht me anëtarë të Ushtrisë së Republikës Popullore të Kinës, të cilët janë përgjegjës për armët biologjike dhe bioterrorizmin”, tha ai.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Medvedev: “Nuk Donim ta Shfarosnim Mitsotakisin Tani – Po të Ishte Ky Qëllimi Ynë do ta Kishim Arritur!”

Next Story

Moskë: Dekorimi Mbresëlënës në Metro për Ditën e Gruas (Video)

Latest from Info