Nga Bibla, Disa Fjalë për Gruan

Fjalët e Urta 31:10-31

Kush do të gjejë një grua të fortë dhe të virtytshme? Vlera e saj është shumë më e madhe nga ajo e margaritarëve.

Zemra e burrit të saj ka besim tek ajo, dhe do të ketë gjithnjë fitime.

Ajo i bën të mira dhe jo të keqe tërë ditët e jetës së saj. Gjen lesh dhe li dhe punon me gëzim me duart e veta.

Ajo u përngjan anijeve të tregtarëve: e sjell ushqimin e saj nga larg.

Çohet që me natë për t’i ndarë ushqimin familjes së saj dhe për t’u dhënë urdhrat e nevojshme shërbëtoreve të saj.

Ajo shikon një arë dhe e ble; me duart e saj mbjell një vresht.

Ngjesh me forcë ijët dhe i bën më të fortë krahët e saj. E kupton që tregtia e saj po shkon mbarë dhe llamba e natës nuk i shuhet.

Shtrin dorën mbi furkën, pëllëmbët e saj zënë boshtin.

I shtrin dorën të varfrit dhe i jep dorën nevojtarit.

Nuk i trembet borës për familjen e saj, sepse tërë ata të shtëpisë së vet kanë një veshje të dyfishtë.

Bën për vete mbulesa si sixhade dhe rrobat e saj janë prej liri shumë të hollë dhe të purpurta.

Burri i saj nderohet te porta, kur ulet bashkë me pleqtë e vendit.

Përgatit rroba prej liri dhe i shet, i furnizon me breza tregtarët. Forca dhe nderi janë rrobat e saj dhe qesh për ditët që do të vijnë.

Hap gojën e saj me dituri dhe mbi gjuhën e saj është ligji i mirësisë.

Ajo mbikëqyr si shkon shtëpia e vet dhe nuk ha bukën e përtacisë.

Bijtë e saj ngrihen dhe e shpallin fatlume; edhe burri i saj e lëvdon duke thënë: “Shumë bija kanë bërë gjëra të mëdha, por ti i kalon të gjitha ato”.

Hiri është i rremë dhe bukuria është e kotë, por gruaja që ka frikë nga Zoti është ajo që do të lëvdohet.

I jepni frytin e duarve të saj dhe vet veprat e saj le t’i lëvdojnë te portat.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Përgjigja “Rrufe” e Moskës për Kyriakos Mitsotakis

Next Story

Pfizer: Tërhiqet nga Interesit për COVID-19 - Nuk Është më Fitimprurëse - Investon në Medikamente Kundër Tumorit

Latest from Info