Çfarë Është Hipnoza e Autostradës?

/

Kërkon shumë vëmendje për ata që drejtojnë automjet në distanca të gjata.

Hipnoza e autostradës është përgjegjëse për shumë aksidente në autostrada në mbarë botën. Kjo është një gjendje në të cilën sytë e shoferit janë të hapur, por truri nuk regjistron dhe nuk analizon atë që shohin sytë.

Por shumë shoferë nuk e dinë këtë.

Sipas profesionistëve të shëndetësisë, një gjendje e tillë zakonisht ndodh kur dikush udhëton në distanca të gjata, veçanërisht në rrugë të drejta. Zakonisht shkaktohet kur një person është duke udhëtuar në një autostradë me pamje monotone, pa semafor dhe trafik të pakët.

Hipnoza e autostradës ndodh kur njerëzit drejtojnë një automjet, shpesh duke udhëtuar një distancë të konsiderueshme pa e kujtuar atë. Përvoja e hipnozës së autostradës mund të bëjë që shoferët të largohen për qindra kilometra apo edhe për distanca të shkurtra.

Në rast se e kuptoni papritur se nuk i mbani mend kilometrat e fundit që keni bërë, ndoshta keni qenë nën ndikimin e hipnozës së autostradës. Një shenjë tjetër që po përjetoni hipnozë autostrade është se vëreni veten duke lëvizur në korsinë anësore ose duke u tërhequr në korsinë tjetër.

Mund ta shmangni?

Ekspertët këshillojnë që të mos udhëtoni vazhdimisht pa pushim, ose të mos udhëtoni për orë të gjata pa gjumë, apo pa pushimin e duhur. Kështu ata u këshillojnë drejtuesve të automjeteve që të bëjnë pushim çdo 2-3 orë, të ecin gjatë pushimit, të pinë çaj, kafe, ose të bisedojnë me dikë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Mesazhi i Bartolomeut për Rusinë

Next Story

666 – Kuptimi i Tij i Vërtetë

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është