/

Jane Jacobs

Gazetare, autore dhe aktiviste amerikano-kanadeze në çështjet e urbanistikës dhe planifikimit hapësinor, e njohur për kontributin e saj në studimet urbanistike. Jane Jacobs, nga fisi Butchner, lindi më 4 maj 1916, në

/

Nettie Stevens

Biologe dhe gjenetisti amerikane, e cila zbuloi se seksi i një personi përcaktohet nga kromozomi racor. Një nga femrat shkencëtare më të njohura në botë. Nettie Stevens lindi më 7 korrik 1861

/

Historia e Lojërave Olimpike – Londër 1908

Anglezët i rikthyen Lojërat Olimpike në rrugën e duhur dhe hodhën themelet për organizimin e tyre të mëvonshëm. Lojërat Olimpike të 4-ta fillimisht iu caktuan Romës, por për shkak të shpërthimit të

/

Kampi i Përqendrimit të Aushvicit

Kampi më i madh i përqendrimit nazist, ku u krye krimi më i madh në historinë e njerëzimit, si pjesë e “Zgjidhjes Përfundimtare”. Si pjesë e zbatimit “të zgjidhjes përfundimtare” nga nazistët,

1 3 4 5 6 7 118