Trump letër ultimative OBSH-së

Presidenti Trump i dërgon Letër Ulrimative Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), duke i dhënë 30 ditë kohë që të përmbushë kërkesat e ShBA-së, ndryshe Amerika do të rishikojë ristrukturimin total të kësaj Organizate, ose edhe largimin e saj prej kësaj Organizate.

Letra mbyllet me paragrafin kuptimplotë, si më poshtë:

“Janë të ditura tashmë hapat tuaj të gabuar dhe reagimet e gabuara të Organizatës suaj gjatë kësaj Pandemie, që ka qënë ekstremisht e kushtueshme për botën mbarë. E vetmja rrugë për OBSh-në është që aktualisht të mund të demonstrojë pavarësinë e saj nga Kina. Administrata ime ka filluar bisedimet me ju për mënyrën sesi mund të riformohet Organizata. Por duhet dhe është i nevojshëm një veprim i shpejtë. Ne nuk kemi më kohë për të humbur. Ndaj është detyra ime si Presidet i SHBA-së t’ju informoj se, nëse OBSh-ja nuk do të ndërmarrë përmirësime substanciale brenda 30 ditëve, unë do të ndërmarr hapin për ngrirje të përkohëshme të fondeve që japin Shtetet e Bashkuara për OBSh-në dhe do të rishqyrtojmë më pas anëtarësimin tonë në këtë organizatë. Nuk mund të lejoj që dollarët e taksapaguesve amerikanë, të vazhdojnë të financojnë një organizatë që në vendin e tyre është e qartë që nuk i shërben interesave të Amerikës.”

Sinqerisht, Donald Trump

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Trump merr Hydroxychloroquine kundër Covid-19

Next Story

Sorosi: "E imagjinoj veten si një lloj Perëndie"

Latest from Info