Vendim Historik i Lidershipit Ushtarak me Vulën e V.Putinit: Kombi Rus Armatoset – Lufta po Vjen me NATO-n nga Arktiku në Polonia!

/

Këshilli i zgjeruar i luftës në Moskë tha se po krijohet një trupë ushtarake dhe 17 divizione!

Presidenti i Rusisë, V. Putin, Ministri i Mbrojtjes, S. Shoigu dhe gjithë lidershipi i lartë rus kanë vendosur të hedhin bazat për një “Luftë të Madhe Patriotike”, një konflikt në shkallë të gjerë me NATO-n nga Arktiku, në Europën Lindore dhe në Poloni.

Madhësia e ushtrisë ruse rritet në 1.5 milion dhe numri i rekrutëve në 695.000 është caktuar të kalojë në 2 milionë dhe numri i rekrutëve në 1 milionë në vetëm dy vjet!

Në të njëjtën kohë, me dekret, V. Putin krijon qendra trajnimi ushtarak në 16 universitete periferike.

Përveç kësaj, do të krijohet një Korpus i ri Ushtrie dhe 17 Divizione të reja. Rusia braktis BTG-të dhe rikthehet në formacione të mëdha, një shenjë e një konfrontimi të afërt kokë më kokë me NATO-n.

Rusia do të formojë një trupë të re ushtrie në Karelia, dy divizione të reja sulmi ajror, tre divizione të reja të pushkëve të motorizuara në rajonet Kherson dhe Zaporizhia dhe do të përmirësojë shtatë Brigada ekzistuese të Flotës Veriore dhe Distriktet Ushtarake Perëndimore, Qendrore dhe Lindore në shtatë të reja të motorizuara. Divizionet kanë pushkë ndërsa pesë Brigada ekzistuese Detare janë përmirësuar në pesë Divizione Detare.

Përgatitjet për Luftën e re të Madhe Patriotike!

Analistët rusë raportojnë se kombi rus tani ka hyrë në fazën përfundimtare të përgatitjes për një konfrontim me NATO-n.

Ata përmendin konkretisht:

“Mbledhja e fundit e bordit të Ministrisë së Mbrojtjes tregoi se lidershipi më i lartë ushtarako-politik i vendit është i vetëdijshëm për problemet e ushtrisë dhe synon ta ristrukturojë rrënjësisht atë, duke braktisur risitë e pajustifikuara.

Ecuria e operacionit në Ukrainë nxiti udhëheqjen ruse të fillonte një reformë në shkallë të gjerë të Forcave të Armatosura.” Kjo u njoftua më 21 dhjetor në takimin e bordit të Ministrisë së Mbrojtjes nga Presidenti Vladimir Putin dhe kreu i departamentit ushtarak Sergei Shoigu.

Përfundimi i parë paraprak është ky: vendi ynë po i kthehet parimeve të organizimit ushtarak tradicional të Perandorisë Ruse dhe Bashkimit Sovjetik, por duke marrë parasysh realitetet moderne.

Madhësia është e rëndësishme.

Risia e parë, e cila do të jetë vendimtare si për vazhdimin e luftës në raport me Ukrainën, ashtu edhe në rast lufte me NATO-n, është refuzimi i konceptit të BTG (batalione dhe grupe taktike) dhe kthimi në konceptin e formacioneve të mëdha, Divizioneve dhe Korpusit të Ushtrisë.

Po, ushtria ruse po kthehet në strukturën e Forcave të Armatosura të BRSS dhe Perandorisë Ruse.

Pengesë kryesore e BTG-ve të teknologjisë së lartë, por të vogla, ishte rezistenca e tyre e ulët ndaj humbjeve. Humbja e një pjese të këmbësorisë çon në degradimin e shpejtë të njësive të tilla, pamundësinë e tyre për të ndryshuar situatën kundër tyre në terren dhe madje edhe për të mbrojtur pajisjet e tyre, duke përfshirë sistemet e mbrojtjes ajrore (PVO) dhe luftën elektronike (REB).

Problemi u bë i dukshëm në mes të verës dhe shumë propozuan ta zgjidhin atë duke reformuar Brigadat: forcimin e tyre me fuqi punëtore dhe pajisje në vëllime të tilla që të mund të kryenin operacione ushtarake nga një përbërje prej disa batalionesh të plota dhe jo vetëm nga një grup i formuar posaçërisht një grup goditës në formën e BTG.

Megjithatë, deklaratat e bëra për udhëheqjen ruse tregojnë se ata kanë vendosur të mos eksperimentojnë me opsione të ndërmjetme, por të kthehen menjëherë në formatin e ndara që është testuar prej shekujsh.

Sipas Shoigu, pesë Brigada Detare dhe shtatë Brigada Pushkësh të Motorizuara do të riorganizohen në nivel Divizioni. Përveç tyre, do të krijohen dy divizione të sulmit ajror të Forcave Ajrore dhe tre divizione të pushkëve të motorizuara (njësitë që mbrojnë rajonet Kherson dhe Zaporizhia janë planifikuar të përdoren për formimin e tyre), si dhe një Korpus Ushtrie në Karelia.

Përveç kësaj, Rusia do të krijojë pesë Divizione Artilerie dhe Brigada të Artilerisë me fuqi të lartë. Divizionet e artilerisë janë planifikuar të vendosen në zona me rëndësi strategjike.

Pak i kanë kushtuar vëmendje kësaj pike, por formimi i divizioneve të artilerisë do të thotë se komanda ruse dëshiron të ketë në dispozicion një mjet që i lejon asaj të thyejë mbrojtjen e armikut edhe nëse nuk fitohet epërsia ajrore.

Brigadat e Artilerisë me Fuqi të Lartë, formacione më të vogla se divizionet, por të armatosura me sistemet më të fuqishme të artilerisë që kanë aftësi të veçanta për të shkatërruar armikun. Këto ka të ngjarë të fokusohen jo në shkatërrimin e fortifikimeve, por në shkatërrimin e sistemeve MLRS perëndimore dhe artilerisë.

Për më tepër, u vendos që në secilën ushtri të kombinuar të armëve dhe tankeve të përfshihej një divizion aviacioni dhe një brigadë e aviacionit të ushtrisë, duke përfshirë nga 80 deri në 100 helikopterë luftarakë.

Ky vendim pasqyron synimin për të përmirësuar rrënjësisht ndërveprimin midis forcave të hapësirës ajrore (VKS) dhe forcave tokësore. Jo vetëm për mbështetjen ajrore të forcave tokësore, por edhe për shkatërrimin e sistemeve të mbrojtjes ajrore armike. Do të jetë një ndihmë për artilerinë.

Shoigu njoftoi synimin e tij për të përmirësuar rrënjësisht logjistikën dhe aftësinë e ushtrisë për të riparuar pajisjet. Për këtë, sipas tij, vitin e ardhshëm do të vihen në funksion tre fabrika riparimi dhe do të forcohen repartet përkatëse në nivel ushtarak.

Rritja e madhësisë së ushtrisë ruse.

Doktori i Shkencave Ushtarake, eksperti dhe analisti Konstantin Sivkov vuri në dukje se vendosja e brigadave në nivel divizioni është një vendim shumë korrekt dhe në kohë.

“Sigurisht që kalimi në formacione më të mëdha është i pamundur pa rritur fuqinë e përgjithshme të Forcave të Armatosura. U njoftua synimi për të rritur numrin e përgjithshëm të ushtrisë në 1.5 milion dhe numrin e kontraktorëve në 695.000.

Për të kuptuar shkallën e ndryshimeve të shpallura, duhet të kujtojmë se në kohën kur filloi operacioni në Ukrainë, forca totale e Forcave të Armatosura Ruse ishte rreth 900.000 njerëz, përfshirë 380.000 ushtarë me kontratë.

Në të njëjtën kohë, forcat tokësore përbënin vetëm 280 mijë. Për krahasim, Forcat e Armatosura të Ukrainës në atë kohë numëronin rreth 250,000 ushtarë.

Me fjalë të tjera, flasim për një fuqizim rrënjësor të asaj pjese të Forcave të Armatosura që është kritike për arritjen e fitores.

Nëse planet e shpallura zbatohen, numri i kontraktorëve do të tejkalojë numrin total të forcave tokësore me të cilat filluam fushatën e çlirimit në djepin e qytetërimit rus me 2.4 herë. Deri në fund të vitit të ardhshëm, numri i kontraktuesve duhet të kalojë gjysmë milioni.” Sipas Shoigut, ata duhet të zëvendësojnë ata që janë hartuar si pjesë e mobilizimit të pjesshëm.

“Forcimi i planifikuar i aviacionit duket jo më pak radikal. Në veçanti, u vendos që të krijohen tetë regjimente bombarduesish, një regjiment luftarak, gjashtë brigada aviacioni dhe aviacioni ushtarak, si dhe tre drejtori të divizioneve të aviacionit”, përfundon ai.

Forcat e Armatosura Ruse po përgatiten për një konflikt me NATO-n.

Eksperti ushtarak Vladimir Gudarov theksoi:

“Planet, të cilat u shprehën nga S. Soigu në një këshill të zgjeruar, nuk janë detyra që duhen zgjidhur me nxitim për të kryer operacione ushtarake në Ukrainë.

Tani flitet për një konfrontim të madh ushtarak me NATO-n. Natyrisht, ne duhet të përgatitemi për këtë luftë. Dhe para së gjithash, me këtë lidhet edhe rritja e planifikuar e numrit të Forcave të Armatosura në një milion e gjysmë njerëz.

Sipas Ligjit të Mbrojtjes, ushtria është caktuar në 1 milion e 150 mijë ushtarë. Tani do të shtohen edhe 350 mijë persona të tjerë. Kjo, ndër të tjera, për faktin se më herët kemi pasur një Finlandë neutrale, një vend pothuajse mik. Tani ajo po bëhet anëtare e NATO-s dhe territori i saj potencialisht po kthehet në një teatër operacionesh.

Në prag të Luftës së Dytë Botërore, Finlanda, ose më saktë Gadishulli Kola, Karelia ishte dikur një teatër i tillë operacionesh. Dhe nuk përjashtohet që kjo të mos ndodhë më.

Për më tepër, Polonia, si pararojë e NATO-s, është jashtëzakonisht agresive ndaj nesh.

Një zonë tjetër e tensionit është Arktiku.

Po bëhet gjithnjë e më shumë një teatër operacionesh. Ushtria amerikane pretendon se Rusia është bërë shumë e fortë në Arktik, Shtetet e Bashkuara kanë mbetur prapa dhe Pentagoni duhet të vendosë forcat e tij atje.

Kështu, planet për të rritur numrin e Forcave të Armatosura, zhvillimi i njësive të reja ushtarake nuk lidhen drejtpërdrejt me Ukrainën. Këto janë tashmë plane, të paktën, për të ardhmen e dy-katër viteve të ardhshme, pasi ngjarjet e Ukrainës mund të zhvillohen në një konflikt të drejtpërdrejtë me NATO-n.

Në këtë rast, do të na duhet një ushtri më e madhe, me një sasi të madhe pajisjesh, armësh dhe municionesh. Ata që thonë se nuk do të përballemi me detyrën e rritjes së numrit dhe zhvillimit të sistemeve të reja nuk e kuptojnë situatën…

Dokumenti që krijon qendra stërvitore ushtarake në 16 universitete provinciale

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Drejt Ndarjes së Kosovës: Ushtria Serbe Mori Urdhër të Ndërhyjë me Zjarr, me Bekimet e Patriarkut!

Next Story

Forcat Wagner Hynë në Mitrovicë - Ambasadori Rus: "Konflikti në Kosovë do të Zgjerohet në Ballkan. Prishtina Kërkon të Shkatërrojë Ortodoksinë!"

Latest from Info