Moska i Drejtohet Presidentit Macron: “Mos harro sesi Përfundoi Pushtimi i Parë Francez i Rusisë, në 1812, me Pushtimin e Parisit”!

/

Përfaqësuesi i Putinit dërgoi një mesazh të zjarrtë për avancimin e trupave ruse në kryeqytetin francez.

Një mesazh për Francën dhe personalisht për E. Macron sesi përfundoi pushtimi i parafundit francez i tokave ruse në 1812, u dërgua nga përfaqësuesja Maria Zakharova, duke paralajmëruar indirekt edhe me një avancim të ri të ushtrive ruse në Paris!

Në veçanti, ajo personalisht uroi kryetaren e Parisit, Anne Hidalgo dhe E. Macron për 210 vjetorin e hyrjes së ushtrisë ruse në Paris, pas fitores ruse në luftën e vitit 1812!

Çfarë thuhet në njoftimin e përfaqësuesit të Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse: “Kryetares së Parisit, zj.Anne Hidalgo dhe gjithë shtresës rusofobike të autoriteteve aktuale franceze, ju urojmë përvjetorin! Dikur, paraardhësit tuaj (Napoleon Bonaparti) nuk e vlerësuan dashurinë e Rusisë për paqen dhe e paguan shtrenjtë.

Ne jemi për paqe dhe bashkëpunim, por në baza dhe raporte të barabarta. Ne e vlerësojmë shumë përvojën tonë unike të bashkëveprimit me Francën në mënyrën më të mirë të saj, por kushdo që guxon të na sulmojë, do të ketë të njëjtin fat si pushtimi francez i Rusisë në vitin 1812, i cili përfundoi me dëbimin e forcave armike nga Rusia dhe u bë fillimi i të ashtuquajturës Lufta e Madhe Europiane e 1812-1815, një nga episodet goditëse të së cilës ishte pushtimi i Parisit nga ushtria ruse, më 31 mars 1814.

Dhe vazhdon: “Në historiografinë e brendshme, kjo fushatë karakterizohet si një fushatë e ushtrisë ruse, në të cilën, së bashku me ushtritë e aleatëve të asaj kohe, Prusia, Austria, Suedia, Britania çliruan Francën nga shtypja e Bonapartit”, thekson ajo.

“Rusia luajti një rol jetik në parandalimin e gjymtimit territorial të kufirit francez dhe mori nën mbrojtjen e saj qytetet franceze, duke mos lejuar që ato të plaçkiteshin nga trupat prusiane dhe austriake (një rol të madh luajti edhe Kapodistria).

Ushtria ruse, me dekret të Aleksandrit I (pas rekomandimit të Kontit Kapodistrias), siguroi paprekshmërinë e koleksioneve të Luvrit dhe muzeumeve të tjera franceze dhe monumenteve historike”, kujton Ministria e Punëve të Jashtme ruse.

Kapodistrias është ai që nënshkroi edhe Traktatin e Parisit në emër të Rusisë në nëntor 1815, duke luajtur vetë një rol të madh në Euopën e re të asaj kohe.

Previous Story

Trump Ripublikoi një Video me Biden në Pranga! (video)

Next Story

Kievi Shndërrohet në Një Qytet Fortesë

Latest from Info