Alert: Bankat Qëndrore Globale Heqin Dorë nga Dollari Amerikan për Arin

/

Këshilli Botëror i Arit thotë se rivendosja e monedhës globale është jo vetëm një mundësi, por një pashmangshmëri. Bankat qendrore globale heqin dorë nga dollari amerikan për arin vezullues.

Në peizazhin e trazuar të ekonomisë globale, një zhvendosje sizmike është duke u zhvilluar. Dollari dikur i fuqishëm është në prag të kolapsit dhe bashkë me të, edhe vetë themelet e sistemit tonë financiar. Ndërsa spektri i hiperinflacionit afrohet, bankat qëndrore përpiqen të forcojnë rezervat e tyre.

Mirë se vini në epokën e rivendosjes së monedhës globale, ku mbijetesa e kursimeve tona dhe stabiliteti i ekonomive tona janë në fije të perit.

Është një histori po aq e vjetër sa koha: të paktët të fuqishmit manipulojnë levat e financës, ndërsa ne të tjerët mbajmë peshën kryesore të lakmisë së tyre.

Nga korridoret e Wall Street-it deri te sallat e qeverisë, “specialistët” tërheqin telat, duke orkestruar një marrëveshje lulëzimi dhe dështimi për përfitimin e tyre. Por tani, ndërsa çarjet në sistem zgjerohen dhe fasada fillon të shkërmoqet, jemi në një udhëkryq që nuk ngjan me asnjë tjetër.

Dollari, dikur mbreti i padiskutueshëm i monedhave, po përballet me momentin e llogaridhënies. Dhe kujdes, mos gaboni, sepse pasojat do të ndjehen kudo.

Rënia e dollarit

Për dekada, Rezerva Federale e ka përdorur fuqinë e saj pa u ndëshkuar, duke manipuluar normat e interesit dhe duke mbushur tregun me para të lirë, në një grafik progresiv. Por siç e kemi parë herë pas here, kjo strategji është një shtëpi letrash, e ndërtuar mbi një themel borxhi dhe mashtrimi.

Dhe tani, ndërsa pulat po kthehen në shtëpi për t’u ngopur, FED e gjen veten të kapur në një lojë që po e bën vetë. Rënia financiare, për të cilën shumë paralajmëruan, ka ardhur dhe përpjekjet e dobëta të FED për ta frenuar janë pak më shumë se një fashë mbi një plagë të hapur.

Por mos bëni gabim, ky kolaps nuk është rastësi. Është kulmi i viteve të manipulimit dhe abuzimit, i orkestruar nga vetë institucionet që pretendojnë se kanë në zemër interesat tona më të mira. Drejtorët ekzekutivë, bankierët dhe drejtuesit e qeverisë kanë komplotuar për të pasuruar veten në kurriz të ne të tjerëve, duke e ditur se ata nuk do të mbajnë kurrë përgjegjësi për veprimet e tyre. Është një shfaqje e neveritshme e arrogancës dhe lakmisë dhe është koha për t’i dhënë fund.

Rritja e monedhës dixhitale

Ndërsa dominimi i dollarit zbehet, shfaqet një pretendent i ri, monedha dixhitale.

Dikur u hodh poshtë si një fenomen i jashtëzakonshëm, por kriptovalutat si Bitcoin, tani po reklamohen si e ardhmja e financave. Ndryshe nga monedhat tradicionale, të cilat i nënshtrohen tekave të bankave qëndrore dhe qeverive, monedhat dixhitale ofrojnë një shkallë decentralizimi dhe sigurie që është e pashembullt.

Por mos bëni gabim, fuqitë nuk do të heqin dorë nga kontrolli i tyre pa luftë. Tashmë, po shohim shenja rezistence teksa bankat qëndrore dhe qeveritë, po lëvizin për të rregulluar dhe për të pushtuar së bashku tregun në rritje të kriptomonedhave. Por, sado që të përpiqen, nuk do të mund ta ndalin valën e ndryshimit. Epoka e monedhës dixhitale është afër dhe ata që nuk arrijnë të përshtaten, do të mbeten pas.

Rasti për arin

Mes kaosit, një pasuri që qëndron në nivele të larta është ari. Për mijëvjeçarë, ari ka qenë simbol i pasurisë dhe stabilitetit, i çmuar për vlerën e tij të brendshme dhe joshjen e përjetshme. Dhe tani, ndërsa dollari bie dhe monedhat fiat lëkunden, ari po ripohon dominimin e tij si rezerva përfundimtare e vlerës.

Bankat qëndrore në mbarë botën po grumbullojnë arin me një ritëm rekord, duke njohur rëndësinë e tij në një botë të pasigurt. Edhe JP Morgan, prej kohësh një bastion i institucionit financiar, po këshillon klientët të diversifikojnë pronat e tyre dhe të mbrohen nga stuhia që vjen. Për ata që e dëgjojnë thirrjen, shpërblimet do të jenë të mëdha. Për ata që nuk e bëjnë, pasojat do të jenë të tmerrshme.

Bankat Qëndrore globale braktisin dollarin amerikan për arin vezullues.

Ndërsa dielli i dollarit dikur të fuqishëm po perëndon, një epokë e re po vjen, një epokë e arit vezullues! Të dhënat e fundit tregojnë se mbretërit e monedhës, bankat qëndrore, po i diversifikojnë zotërimet e tyre larg dollarit amerikan dhe drejt arit. Përgatituni për një ndryshim dramatik në ekosistemin financiar global, ndërsa zbulojmë këtë ndryshim të ndjeshëm sizmik në strategjitë monetare.

Një stuhi po shpërthen në botën e financave, një stuhi që kërcënon të përmbysë rendin e vendosur monetar global. Shtylla kurrizore e ekonomisë globale, dollari amerikan, është në terren jo të qëndrueshëm. A është më në fund koha për t’i thënë lamtumirë supremacisë së dollarit amerikan? Ndërsa erërat e ndryshimit përfshijnë bankat qëndrore anembanë botës, duket sikur e ardhmja po vesh shkëlqimin e arit.

Sipas Këshillit Botëror të Arit, gati një e katërta e të gjitha bankave qëndrore po përgatiten të mbrohen përkundrejt dollarit amerikan, duke grumbulluar më shumë ar. Dollari, baza më e vjetër e rezervave të tyre, tani po shkakton pesimizëm në rritje.

Tronditëse, apo jo? Vetë institucionet që dikur mbronin dollarin amerikan tani po e lëshojnë dollarin? Monedha amerikane po humbet shkëlqimin e saj dhe bota është gati ta këmbejë atë me një lloj tjetër shkëlqimi, me arin.

“Ari vazhdon të shihet si pasuria e favorshme nga bankat qëndrore”, raporton Këshilli Botëror i Arit.

Pas një rritjeje të paprecedent të blerjeve të arit nga bankat qëndrore, anketa tregon se 24% e këtyre institucioneve planifikojnë të rrisin zotërimet e tyre në vitin e ardhshëm. Dhe sfondi i këtij nxitimi drejt arit, është zhgënjimi i thellë me dollarin amerikan.

Por komploti trashet. Perspektiva e bankierëve qëndrorë për metalin e arit është më e ndritshme se kurrë, me një 62% që parashikon se ari do të mbajë pjesën më të madhe të rezervave totale, nga 46% vitin e kaluar.

Në një botë të mbushur me pasiguri financiare, a mund të jetë ky agimi i një epoke të re të artë?

Një vështrim më i afërt i situatës vetëm sa e shton këtë tregim bindës. Shtatë nga 10 banka qëndrore, me 10% më shumë se një vit më parë, parashikojnë se rezervat e arit, në përgjithësi, do të rriten vitin e ardhshëm.

Këto zbulime paraqesin një tablo të habitshme të një prej institucioneve financiare më me ndikim në botë që tërhiqet nga bastioni i dollarit amerikan dhe të vërshojë në strehën e besuar të arit.

Një raport nga titani bankar UBS i shton benzinë ​​këtij zjarri. Me parashikimin e bankave qëndrore për të grumbulluar 700 tonë metrikë ar me vlerë 48.74 miliardë dollarë vetëm këtë vit, duket se joshja ndaj arit është e parezistueshme.

Tani, mendoni për këtë. Viti i kaluar shënoi vitin e 13-të radhazi të blerjeve neto të arit nga bankat qëndrore globale, me blerjet e tyre më shumë se të dyfishuara, nga 450 tonë metrikë në 2022 në 1,078 tonë metrikë në 2023.

A jemi dëshmitarë të një ndryshimi sizmik në politikën monetare globale (një tranzicion nga një sistem i monedhës fiat në një sistem të mbështetur nga ari)?

Këto zhvillime nuk janë arbitrare. Ato ushqehen nga një rrymë e nëndheshme e inflacionit të vazhdueshëm dhe shqetësimeve të përshkallëzuara gjeopolitike. Stuhia në ekonominë e sotme globale po i shtyn bankat qëndrore të kërkojnë strehim në strehën e vjetër të sigurt, arin.

Në këtë histori magjepsëse të strategjive monetare dhe ndryshimeve ekonomike, duhet të kujtojmë një gjë, ne jemi përfituesit apo viktimat e këtyre vendimeve? Fuqia për të kuptuar dhe për të reaguar qëndron brenda nesh.

Bota e financave është një det i trazuar, ku rrymat e ndryshimit janë të pamëshirshme dhe të pafalshme. Por në këtë botë kaotike, ekziston një fener stabiliteti, ari. Ndërsa batica kthehet kundrejt dollarit amerikan, joshja e arit është e pamohueshme. Pra bashkohuni me mua në këtë udhëtim dhe le të lundrojmë së bashku në këto ujëra.

Në fund të fundit, e ardhmja u përket atyre që janë të përgatitur:

Monedha dixhitale e artë QFS | GCR bëhet në të njëjtën kohë me aktivizimin e QFS (dollarit të ri amerikan).

Nikson na hoqi standardin e arit me të rënë të lapsit. Ai tha se kishte investitorë të arit që manipulonin çmimet e arit dhe kjo ndikoi në vlerën e dollarit, kështu Nikson i hoqi amerikanët nga standardi i arit për një periudhë dy-javore, për t’i lënë gjërat të rregulloheshin dhe të zgjasnin 60 vite.

Sistemi Financiar Kuantik

Po hyjmë në sistemin financiar më të madh që ka njohur ndonjëherë kjo botë. Sistemi që do të përshkruaj më poshtë është rënë dakord nga të 209 vendet e botës, së bashku me GESARA.

Quhet Sistemi Financiar Kuantik (QFS)

Kuantike: në këtë rast do të thotë mbikëqyrës nga një qënie e ndjeshme. Nuk është IA, është Inteligjenca Aktuale e Jetës për të mbrojtur këtë sistem të ri financiar. Ai ka dy direktiva kryesore, mbroni sovranitetin e çdo mbajtësi të monedhës dhe privatësinë e çdo mbajtësi të monedhës në mbarë botën, qeveritë dhe bankat nuk do të zotërojnë më paratë tuaja.

Ata nuk do të kenë më të drejtë t’ju tregojnë sesi t’i ndani paratë tuaja me një armë në kokë. Nëse nuk krijojmë një sistem bankar që është i drejtë për të gjitha kombet, atëherë tetë miliardë njerëz do të vdesin si rezultat i Luftës së Tretë Botërore. Toka do të kthehet në blloqe skorje radioaktive si rezultat i politikave të padrejta bankare.

Financa: do të thotë para, si në një mjet këmbimi. Në QFS, nuk ka vetëm një grumbull ari në çdo vend për të mbështetur monedhën e tyre kombëtare, por një kasafortë ari të bankës së shkëmbimit të arit që është veçuar, gjurmuar dhe siguruar për qëllimet e mbështetjes së çdo monedhe në çdo komb që është në përputhje me GESARA-n.

Mbështetja e arit arrihet me një Certifikatë Dixhitale të Arit që vepron si një rritje e monedhës së vetme, në monedhën e çdo vendi. Certifikata e Artë do t’i referohet një kilogrami të vetëm ari ose monedhë të identifikuar nga vendndodhja GPS, barkodi i UPS-së dhe numri serial. Brenda çdo monedhe ari ose lingote ari individuale do të ketë një gjurmues GPS dhe një barkod serik që tregon pronësinë.

Dollari i ri amerikan:

Kur të aktivizohet QFS, do të merret një fotografi e çmimit të arit në atë kohë. Kjo vlerë do të përcaktojë më pas numrin e rritjes së monedhës, që mund të mbështesë monedha ose paundi i arit.

Sistemi: një mënyrë e organizuar e përdorimit të një mjeti shkëmbimi për tregtinë dhe pasqyron sovranitetin, privatësinë dhe tregtinë midis individëve ose midis kombeve. Ky është një sistem ekonomik global. QFS është një libër masiv llogarish që balancohen me çdo tregti (tregti direkte) në botë, brenda një nanosekondi në kohë reale.

Të gjitha transaksionet financiare të QFS janë transferime nga llogaria në llogari të certifikatave dixhitale të arit. Nuk ka nevojë të përfshihet një palë e tretë. Mbajtësi dominues i fondeve fiton akses në llogarinë e tij dhe fillon transferimin. Askush tjetër nuk është i përfshirë. Marrësi i fondeve mund të gjurmojë dhe të shohë fondet e pasqyruara në llogarinë e tyre, nëse monitorojnë llogarinë e tyre në internet.

Pra, pse nuk po fillojmë të kuptojmë ndryshimin midis Standardit të Arit të epokës së Niksonit dhe Sistemit Financiar Kuantik të Mbështetur nga Ari?

Do të dëshironit ndonjëherë një sistem që mund të shkatërrohet nga një lider në çdo vend në botë me një trill apo një plan dredharak për të manipuluar dhe marrë përsipër sistemin financiar global? Pse do ta lejonit çdo qeveri të kontrollonte rezervat e veta të arit çdo vit për t’u siguruar, që ajo nuk e ka shitur arin tuaj, gjë që do të ulte vlerën e monedhës midis kombeve?

Dhe pastaj çdo vit do t’ju duhet të rregulloni vlerën e monedhës së secilit vend me monedhën e një vendi tjetër dhe më pas të rregulloni vlerën e transaksionit të secilit transaksion ndërkombëtar. Ky sistem është i mbushur me mundësi të shumta të korrupsionit. Me dhuratën e QFS, Zoti mbylli derën që korrupsioni të ekzistojë sërish në sistemin financiar të tokës.

Rivendosja e monedhës globale (GCR) ndodh njëkohësisht me aktivizimin e QFS.

Kjo i kthen të gjitha monedhat botërore në një sistem ku ari është në të njëjtin nivel me gjithçka tjetër. Është një ndryshim i madh, por duhet bërë. Të gjitha certifikatat dixhitale të arit përfaqësojnë 4 rritje monedhash. Certifikatat janë të gjitha të barabarta pavarësisht monedhës. Kjo do të thotë se nuk do të ketë më kurrë manipulime të monedhës nga një komb kundër një tjetri. QFS është një sistem që nuk mund të hakerohet kurrë.

Përfundimi i këtij postimi është ky. Standardi i Arit nuk do të jetë standardi në Sistemin Financiar Kuantik. Ari i një vendi nuk do të mbështesë monedhën e tij. Ari tani po bëhet një mall dhe nuk mund të përdoret më si monedhë. Gjithçka po ndryshon drejt një mënyre më të mirë të sovranitetit, privatësisë dhe tregtisë ndërkombëtare. Është koha për të përdorur termin “Gold-Backed” që përshkruan më së miri sistemin tonë të ri financiar.

Previous Story

Letra e Parë e Apostull Joanit

Next Story

Precedent i Rrezikshëm për NATO-n: Macron Revokon Nenin 5 për Shkak të Ukrainës - Putin: "Do t'ju Shtypim si Napoleonin!"

Latest from Info

Perëndia Trini

Që në moshë të vogël themi fjalët: “Besoj në një Perëndi…!” Kemi mësuar se Perëndia është