Covid-19 Burgosi Klerikun me Vendim të “Drejtësisë” Greke

/

As në diktatura nuk ndodhin të tilla akte të turpshme!

Tetë muaj burg për një prift ortodoks, sepse kreu Liturgji / Meshë në periudhën e Covid-19!

“Si klerik ortodoks dhe si shtetas grek kam qenë i detyruar të funksionoj dhe do të vazhdoj të funksionoj, të kryej liturgjitë kishtare në çdo kohë”, deklaron kleriku i dënuar me burg.

8 muaj burg për Papa Anastasios Gotsopoulos, i cili kujtojmë se vendosi të kremtojë mes një Liturgjie Kishtare më 25 mars 2020, në kishën e shenjtë të Shën Nikollës, në Patra, gjatë periudhës së Covid-19.

Konkretisht, ai u dënua me 8 muaj burg me pezullim nga Gjykata e Shkallës së Parë të Patrës, ndërsa dhjetëra mbështetës të tij ishin mbledhur jashtë sallës së gjyqit, që herët në mëngjes, duke thirrur “I denjë! I denjë!”.

“Ky vendim nuk e ndryshon aspak qëndrimin tim. Si klerik ortodoks dhe si shtetas grek kam qenë i detyruar të kryej detyrën dhe do të vazhdoj të shërbej. Jam i sigurt që ky vendim do të bjerë në Gjykatën e Larta”, tha kleriku.

Siç ka përmendur ai në deklaratën e tij, ndjekja penale për një “krim” të tillë është një nder i veçantë për një prift, pasi nderimi më i lartë, posti më i lartë sipas terminologjisë kishtare, pas priftërisë, është bindja dhe besimi i tij, sepse ai përmbushi detyrën e tij meshtarake.

Megjithatë, ka një hije që e mbulon këtë nder të veçantë, fakti që në Greqinë tonë, Pushteti Legjislativ autorizoi Ekzekutivin kompetent, të ndalojë plotësisht kryerjen e Liturgjisë Hyjnore, ndërsa Pushteti Gjyqësor kompetent (Autoriteti i Prokurorisë) e konsideroi këtë si një krim dhe meshtarët përgjegjës që guxuan të kryenin shërbimin kishtar si kriminelë.

Kur shikojmë që shteti dhe drejtësia vënë dorë mbi Kishën e Shenjtë dhe shërbëtorët e Perëndisë, të jemi të bindur që kohët që pasojnë do të jenë apokaliptike.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Rusia "Shenjëstron" Britaninë si Përgjegjëse për Sulmin në Urën e Krimesë

Next Story

Palaçot e PDsë që Kërkojnë Reformë Territoriale Sot, Ekzekutojini Politikisht

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është