Zakharova i Përgjigjet Komisionit Europian: “A do të Bëni të Njëjtën Gjë Edhe për Anëtarët e NATO-s që Shkatërruan Serbinë?”

/

BE deklaroi: “Do të konfiskojmë asetet ruse!”

M. Zakharova reagon: “A do të bëni të njëjtën gjë edhe për anëtarët e NATO-s që shkatërruan Serbinë?”

NATO, BE dhe SHBA përdorin si argument për të kapur asetet ruse, sepse rusët po shkatërrojnë infrastrukturën politike në Ukrainë dhe se duhet konsideruar si krim lufte.

Përfaqësuesja e Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse Maria Zakharova, i është përgjigjur në llogarinë e saj në Telegram deklaratës së BE-së, duke kujtuar se amerikanët në vitin 1999 shkatërruan plotësisht infrastrukturën energjetike të Serbisë gjatë bombardimeve të NATO-s, duke injoruar pasojat që kjo do të kishte për miliona serbë në vend.

Në fakt, atëherë amerikanët thoshin se nëse Millosheviçi donte që populli i tij të mos vuajë, atëherë ai duhet të pranojë kushtet e NATO-s!

Është e pabesueshme që e gjithë kjo është “harruar” nga gjithë shoqëritë perëndimore dhe mediat perëndimore.

Maria Zakharova shkruan:

“Nga një konferencë e Sekretarit të Shtypit të NATO-s, Jamie C. Bruksel, 25 maj 1999:

Pyetje: Nëse thoni se ushtria [jugosllave] ka shumë gjeneratorë, atëherë pse po i privoni vendit 70% jo vetëm nga energjia elektrike, por edhe nga furnizimi me ujë, sepse, sipas jush, [NATO] godet vetëm objektivat ushtarakë?

Përgjigje: “Për fat të keq, sistemet e komandës dhe kontrollit varen edhe nga energjia elektrike. Nëse Millosheviçi me të vërtetë dëshiron që qytetarët e tij të kenë ujë dhe rrymë, gjithçka që duhet të bëjë është të pranojë kushtet e NATO-s dhe ne do ta ndalojmë këtë fushatë. Derisa ai ta bëjë këtë, ne do të vazhdojmë të sulmojmë objektivat që i japin energji ushtrisë së tij. Nëse kjo ka pasoja për popullatën, këto janë problemet e tij [të Millosheviçit].

Ujësjellësi dhe rryma po përdoren kundër popullit të Serbisë, ne i kemi “prerë” përgjithmonë ose për një kohë të gjatë për hir të jetës së 1.6 milionë kosovarëve që janë përzënë nga shtëpitë e tyre dhe jeta e të cilëve është dëmtuar rëndë.

Jo të gjithë do ta pëlqejnë këtë ndryshim, por për mua ky ndryshim është thelbësor.”

Maria Zakharova shquhet për stilin e saj kaustik dhe shënjëzues, nga i cili në të kaluarën nuk shpëtuan as Ministria e Jashtme Gjermane, Analena Burbock dhe as Liz Truss.

Për shkak se gjuha e saj nuk është “e drunjtë” dhe ka një ndikim të madh tek ata që e dëgjojnë, mediat perëndimore përpiqen t’i luajnë deklaratat e saj me tone sa më të ulëta dhe të shtrembëruara.

Më herët gjatë ditës së sotme, Komisioni Europian propozoi një plan për sekuestrimin e aseteve të ngrira ruse për të ndëshkuar Moskën për ndërhyrjen e saj në Ukrainë, ndërsa BE do të kërkojë gjithashtu të krijojë, me mbështetjen e OKB-së, një gjykatë speciale për të hetuar dhe ndjekur penalisht krimet e mundshme të luftës ruse në Ukrainë.

“A është e disponueshme zonja von der Leyen për të vënë SHBA-në, si Britania, në një gjykatë speciale për gjithçka që kanë bërë në tre dekadat e fundit në Irak, Afganistan dhe Serbi?

A do “të ngrijnë” pasuritë e tyre për të kompensuar serbët që nuk kishin asnjë urë në këmbë dhe rindërtuan vendin e tyre me burimet e tyre?

Sepse sjellja dhe standartet duhet të jenë të njëjtë për të gjithë.

Lini një Përgjigje

Your email address will not be published.

Previous Story

Deklaratat Bombë e Komisionit Europian për Ukrainën

Next Story

La Repubblica: "Italia po Përgatitet të Shtetëzojë Rafinerinë e Kompanisë Ruse "Lukoil""

Latest from Info

Ati ynë!

Teksa studiojmë “Ati ynë” që na mësoi Jezu Krishti, kuptojmë gjithnjë e më shumë se është